Perioada cea mai buna din an in care sa iti cumperi o casa

1
De Cristina Tudor
20 mart. 2020

Atunci cand esti in cautare de case, vrei sa gasesti cea mai buna oferta, avand in vedere ca investitia pe care o faci este semnificativa.

Te-ai gandit pana acum ca si momentul din an in care vrei sa cumperi o casa poate contribui mult la evolutia pretului ei? Specialistii in imobiliare spun ca unele luni ale anului sunt mai potrivite decat altele pentru a achizitiona o proprietate. Afla din acest articol care e cea mai buna perioada in care sa iti cumperi o casa.

Primavara si vara preturile cresc

In anotimpurile calduroase, mult mai multe proprietati sunt scoase la vanzare. Daca esti tentat sa crezi ca asta scade pretul caselor, afla ca lucrurile nu stau chiar asa. Asta pentru ca primavara si vara sunt mult mai multi cumparatori dornici sa gaseasca o casa de vanzare. Zilele mai lungi si mai placute ofera timpul necesar vizionarilor, iar oamenii sunt mai dispusi sa cumpere o casa si sa se mute in ea, atunci cand afara este cald. Exceptie ar putea face unele proprietati din orasele mari. Daca esti in cautarea unei case de vanzare in Cluj-Napoca sau in Bucuresti, ai putea avea noroc. Primavara si vara aceste orase se golesc de studenti, iar proprietarii sunt mai tentati sa scoata casele la vanzare, uneori la preturi mai mici.

Toamna si iarna preturile scad

Lunile friguroase sunt considerate de specialisti mai potrivite pentru cumpararea unei case, in ciuda faptului ca oferta este mai scazuta. In aceasta perioada, cumparatorii sunt putini pentru ca lumea nu isi doreste sa se mute iarna. Cererea mica face ca si preturile sa scada, asa ca poti folosi acest lucru in avantajul tau. Cea mai buna luna pentru cumpararea unei case este ianuarie, sunt de parere agentii imobiliari. Asta pentru ca din cauza sarbatorilor, este foarte probabil ca proprietatile sa fi fost la vanzare de cel putin o luna, fara rezultat, iar proprietarii vor fi mai dispusi sa lase la pret.

Citeste continuarea pe wowbiz.ro

Foto: Shutterstock.com