Primul eveniment astrologic care te va influenta in 2020: Eclipsa de Luna de pe 10 ianuarie

1
De Maria Constantin
9 ian. 2020

Vineri dupa-amiaza se va produce un eveniment astronomic rar care va influenta emotional toate zodiile: o eclipsa totala de Luna.

Saptamana incepe intr-o nota productiva, sub semnul lui Neptun care intra intr-o aliniere prietenoasa cu Soarele, dar si a unui Mercur sub semnul Capricornului. Si daca te simteai prea obosita ca sa te apuci de luni sa lucrezi pentru implinirea rezolutiilor de Anul Nou, vestea buna este ca marti si miercuri ofera o conjunctura astrala mai buna.

Un tsunami emotional la orizont

Vineri dupa-amiaza se va produce, insa, un eveniment astronomic rar care va influenta emotional toate zodiile. Va fi o eclipsa totala de Luna, iar din punct de vedere astrologic aceasta este planeta dominanta a Racului. Eclipsa va crea un tsunami de sentimente si cel mai bun mod de a iesi din el va fi sa-l infrunti, avertizeaza MindBodyGreen.

Vineri va fi, asadar, o zi mai dificila, in care poti simti diverse emotii complexe, de la sindromul impostorului pana la probleme de familie pe care nu banuiai ca poti sa le ai. Nu-i deloc placut cand treburile lasate nerezolvate ies la suprafata dintr-odata, mai ales cu forta brutala a unei eclipse. Dar exista si o parte buna: a simti inseamna a te vindeca, scrie publicatia citata. Un plans zdravan, din acela de se cutremura masa, te ajuta sa-ti cureti sufletul. Sa-ti usurezi inima este primul pas pentru a rezolva ceea ce ai de rezolvat, iar cand totul se va termina, te vei simti izbavita.

Nu uita ca gandurile tale iti influenteaza realitatea – in loc sa ramai blocata intr-un monolog negativ, cauta sprijinul unei prietene si vorbeste cu ea despre ce simti, nu te lasa prada unei spirale negativiste, recomanda MindBodyGreen.

Horoscop: Evenimente astrologice care te influenteaza in 2020

Tentatia de a te izola poate fi puternica in timpul unei eclipse sub semnul Racului, insa ai nevoie de compania celor care te pretuiesc. Chiar daca ascunzi niste probleme suparatoare, nu trebuie sa te rupi de lume, ci sa-ti accepti limitele si greselile si sa cauti sa nu le mai repeti.

Duminica, o alta etapa

La sfarsitul saptamanii se va produce una dintre cele mai importante tranzitii din 2020: conjunctia Saturn-Pluto. Evenimentul are loc o data la fiecare 33-38 de ani, dar pentru prima oara din 1518 incoace, aceasta tranzitie are loc sub semnul Capricornului, ale carui trasaturi primare sunt integritatea, responsabilitatea si perseverenta.

Cum ne va influenta aceasta trecere? Ei, bine, Saturn guverneaza realitatea tangibila, iar Pluto ne defineste subconstientul. Iar cand Saturn intra in conjunctie cu Pluto, e ca si cum ai avea o echipa de inspectie in fiecare cotlon al vietii tale.

Intrucat Pluto conduce taramul mitologic ascuns, toate lucrurile pe care le stiai ingropate pot rabufni la suprafata ca lava azvarlita de un vulcan trezit din somn. Va fi imposibil sa eviti cu totul acest proces in weekend, caci planetele dominante ale fiecarei zodii se vor alinia in 2020. Va fi, totodata, o mare provocare, iar in astfel de situatii Capricornul prefera sa-si asume riscuri de tipul „totul sau nimic”.

Totusi, daca iti pregatesti bine fundatia, ai sanse ca furtuna sa nu-ti ia pe sus toata casa si sa nu fii nevoita sa o iei de la zero. Iar asta iti va da un real sentiment de liniste.

Foto: Getty Images.