Solstitiul de iarna 2019: Ce surprize ne rezerva?

1
De Mara Ionescu
19 dec. 2019

La finalul acestei saptamani, pe 21 decembrie, Soarele iese din semnul Sagetatorului si intra in cel al Capricornului. 

Solstitiul de iarna are loc in emisfera nordica, atunci cand Soarele cade perpendicular pe Tropicul Capricornului. 

Insa nu Soarele este cel care se misca. Pamantul se repozitioneaza altfel fata de Soare, in goana sa prin spatiul cosmic.

Astrologie: 3 zodii pentru care luna decembrie este una magica

Solstitiul de iarna 2019: In emisfera Nordica, aceasta este cea mai lunga noapte a anului

Si cum temepraturile de afara scad, iarna devine cel mai potrivit moment pentru a face apel la medicina traditionala  chinezeasca, adica la energia yin. Aceasta este vitala pentru binele organismului nostru si contribuie la efortul de a combate imbatranirea si de a face organismul sa se simta suplu, refacut si luminos.

In curand, ziua va incepe sa-si mareasca durata, pe masura ce soarele intra intr-un ciclu de renastere. Dar este important sa profitam de acest moment de intuneric, atat cat dureaza. Linistea si timpul pe care ti-l dedici iti aduc mai multa energie pe termen lung decat orice alta metoda la care te-ai putea gandi. De fapt, mai mult decat in oricare alt moment al anului, este cel mai bine sa renunti la consumul de cofeina. Saptamana aceasta ofera cele  mai bune conditii pentru somn, asa ca ar trebui sa profiti de ele. 

Acum este cel  mai bun moment pentru a trage concluzii

Pentru ca acest solstitiu de iarna 2019 marcheaza atat finalul unui an, cat si al unui deceniu, ofera-ti suficient timp ca sa te integrezi. Acum este cel  mai bun moment pentru a trage concluziile dupa deceniul care se incheie si ca sa te pregatesti pentru noul ciclu de renastere care sta sa inceapa. Daca ne lasam corpul sa se odihneasca, permitem proceselor subconstientului sa perceapa magia momentului pe care il traverseaza. La un nivel mai profund, acest moment este cel mai potrivit pentru intreruperea rutinei si orientarea catre un mod de viata cat mai autentic. Venus se  muta in zodia Varsatorului si isi intareste legatura cu Uranus, astfel ca, pana pe 13 ianuarie, poti sa profiti de aceasta conexiune speciala.

Astrologie: Cum te comporti la prima intalnire in functie de zodie

Pe 21 si 22 decembrie, trebuie sa acorzi meritele cuvenite solstitiului de iarna dandu-ti suficient timp ca sa te conectezi cu sinele tau.

O scurta meditatie te va ajuta sa-ti regasesti sinele si sa-ti asculti vocea interioara. Gaseste un moment ca sa-ti stabilesti in scris obiectivele sau viziunea asupra lunilor urmatoare. O metoda foarte buna poate fi scrierea obiectivelor pe care vrei sa le atingi pana la urmatorul solstitiu, atunci cand Soarele se va afla direct deasupra Tropicului Racului. 

Fixarea obiectivelor pe urmatoarele 6 luni te vor ajuta sa te concentrezi si astfel sa te conectezi mai bine cu Cosmosul. Nu ne ramane decat sa-ti dorim sa ai parte de un solstitiu de iarna 2019 minunat si sa reusesti sa-ti stabilesti prioritatile, dar si sa te bucuri de o binemeritata odihna.

Foto: Getty Images.