Studiu: 3 motive pentru care destinatiile wellness inlocuiesc vacantele clasice la plaja

1
De Irina Constantin
26 sept. 2019

La un simplu scroll pe Instagram, vei observa ca tot mai multe persoane aleg sa isi petreaca vacantele in tot felul de retreaturi speciale.

Un studiu privitor la trendurile de calatorie din 2019 a publicat rezultate cel putin interesante. Turismul bazat pe destinatii wellness prezinta o crestere dubla fata de orice alt tip de turism. Oamenii prefera din ce in ce mai des sa inlocuiasca vacantele clasice la plaja cu experiente inedite.

Top 5 experiente inedite de pe Airbnb de incercat in urmatoarea ta vacanta

Vacantele wellness au devenit atat de celebre, incat exista chiar si retreaturi speciale, care se adreseaza unor categorii specifice. Poti participa in calatorii pentru proaspete mamici, femei insarcinate, femei de afaceri si nu numai.

Iata de ce vacantele standard, pe malul marii, incep sa fie inlocuite de sejururi in destinatii wellness!

1. Suntem din ce in ce mai stresati

In urma nu cu mult timp, cateva zile de stat la soare, pe o plaja cu nisip fin si apa turcoaz, erau suficiente pentru reincarcarea bateriilor. Obisnuiam sa ne luam o saptamana de concediu, sa plecam alaturi de familie sau prieteni intr-o statiune pe placul nostru si sa uitam de orice problema.

Top 5 destinatii de vacanta pentru toamna 2019

In schimb, in prezent, se pare ca toata lumea este din ce in ce mai stresata. Cauzele sunt, de cele mai multe ori, legate de joburile solicitante si de numeroasele ore petrecute la birou, peste program.

2. Nu cautam doar relaxare de moment, ci metode si tehnici ce pot fi implementate oricand

O vacanta normala iti permite sa te odihnesti si sa te relaxezi pentru cateva zile. Cu toate acestea, cand te intorci la ritmul obisnuit de acasa, stresul si problemele se intorc imediat.

Din acest motiv, tot mai multe persoane se afla in cautarea unor destinatii wellness, in care sa deprinda tehnici de meditatie si metode de relaxare ce pot fi aplicate in viata de zi cu zi.

Retrospectiva verii: Cum si-au petrecut celebritatile vacanta in 2019

Astfel, relaxarea temporara este inlocuinta de o adevarata experienta educativa, in care ne dorim sa ne dezvoltam abilitatile si sa avem uneltele necesare pentru a ne imbuntati viata. „Oamenii spera sa plece din vacanta cu un corp si o minte relaxata, dar si cu strategii de coping pentru viata de acasa”, explica psihologul Elena Touroni.

3. Suntem in permanenta influentati de trendurile din social media
„Ador sa postez pe retelele sociale poze din retreaturile in care merg. Nu pentru a ma lauda, ci pentru a impartasi cu ceilalti fericirea pe care o simt de fiecare data!”, explica Emma, o fana infocata a vacantelor wellness.
Foto: Instagram – @outsideboxx