Ultimul hop din 2019: Mercur retrograd pentru a treia oara

1
De Cristina Tudor
25 oct. 2019

Daca petrecerile de Halloween poti sa le ignori cu gratie an de an, in 2019 ai alt eveniment de pus in agenda la final de octombrie.

Prezenta e obligatorie si, cu toate ca lipseste dress-code-ul fioros, pot cadea acum mai multe masti decat la orice carnaval.

In data de 31, Mercur, mesagerul zeilor si planeta cea mai apropiata de Soare, intra in mers retrograd. Vreme de trei saptamani, din 31 octombrie pana pe 20 noiembrie o sa simtim, a treia si ultima oara in 2019, efectele acestui context astral nefast. De fapt, o sa le simtim chiar cu cateva zile mai devreme. De data asta, Mercur retrogradeaza in Scorpion, ceea ce face lucrurile si mai complicate, cel putin pe plan sentimental.

Cu ochii-n patru

Se stie ca, in perioadele in care Mercur retrogradeaza, au de suferit calatoriile, comunicarea, tehnologia. Iti cumperi un telefon deja defect, pleci la aeroport fara buletin, te grabesti sa achiti online ultimul parfum la reducere si nu functioneaza cardul… Multe incurcaturi se pot intampla in perioada asta, iar unele te pot face sa pierzi bani, oportunitati, relatii sau persoane importante. Este o perioada in care trebuie sa suflam si-n iaurt, sa nu ne bizuim pe promisiuni si explicatii, sa avem mereu o varianta de rezerva.

Dincolo de suprafata

In plus fata de toate aceste elemente deja stiute, Mercur in Scorpion ne predispune la ganduri negative, ne face sa ne indoim de persoanele din jurul nostru, sa fim circumspecti si neincrezatori. Pornim instinctiv de la premisa de vinovatie, ne simtim vulnerabili si regretam ca ne-am expus prea mult in fata unor oameni care nu meritau acest privilegiu. Este un context astral care ne impinge sa investigam, sa dezlegam mistere, sa descoperim secrete, lucruri tainuite care ne dezamagesc profund si pentru care nu eram pregatiti, desi ne-am dorit enorm sa le stim…

Citeste continuarea pe Kudika.ro.

Foto: Shutterstock.com.