3 zodii care nu cer ajutor orice ar fi: De ce nu recunosc ca au nevoie de sprijin

1
De Maria Constantin
9 dec. 2020

Ce bine e cand ai nevoie de ajutor si are cine sa te ajute! Cat de mult conteaza sa ai un prieten devotat care iti sare imediat in sprijin. Insa pe cat de saritori se dovedesc, unii oameni nu se pricep sa ceara ajutor cand se afla intr-o situatie dificila.

Toti avem prieteni care ar face orice pentru noi, dar care nu cer nimic in schimb. Nu inseamna ca n-au probleme sau ca nu le trebuie nimic, ci doar ca sunt prea mandri, prea rusinati sau prea sensibili pentru a cere ajutor, scrie PureWow. Astrele ne arata zodiile care nu cer ajutor atunci cand au nevoie.

Fecioara

Cand dai de bucluc, prietena ta Fecioara e mereu prezenta. Cauti un job? Se da peste cap toata ziua sa-si foloseasca legaturile. Cauti un apartament? La fel, intreaba in dreapta si-n stanga si te trezesti ca-ti trimite in crucea noptii mai multe variante, ba iti mai si prezinta toate avantajele si dezavantajele. Te simti singura? N-are stare pana nu te cupleaza cu fostul ei coleg, un tip aratos.

Cand ai nevoie, Fecioara va fi in stare sa mute si muntii din loc pentru a te ajuta, iar cand ii multumesti iti raspunde cu un simplu: „Ei, n-a fost mare lucru!”. Dar cand tocmai ea are nevoie de ajutor – tacere. Niciun semn. Si nu pentru ca nu apreciaza oferta ta, ci pentru ca prefera sa se descurce pe cont propriu. Asa ca data viitoare, cand vezi ca Fecioara are probleme, roag-o sa-ti explice ce are de gand si sa te lase sa o ajuti.

Pesti

Pestii sunt buretii emotionali ai zodiacului. Extrem de sensibili si de intuitivi, ei absorb problemele celorlalti chiar daca nu le pot rezolva. Sunt niste eroi capabili de empatie, pe umarul carora poti plange mereu si care te sustin neconditionat.

La ce ar trebui sa renunti in decembrie, in functie de zodia ta, ca sa ai un an nou mai bun

In schimb, cand cineva din aceasta zodie are nevoie de ajutor, tinde sa astepte pana cand lucrurile scapa total de sub control. Neputinta sa de a cere ajutor poate duce la un dezastru si la sentimentul ca este abandonat. Data viitoare cand iti dezvalui toate temerile si necazurile unei persoane din zodia Pesti, opreste-te si intreaba-l simplu cum o mai duce. Pestii se pot pierde in problemele lor, asa ca e bine sa li se reaminteasca, totusi, ca oricine poate sa aiba o zi proasta si ca e OK sa ceri ajutorul.

Varsator

Nimeni nu pare atat de cool ca un Varsator. Desi se bucura mereu sa fie invitat la o petrecere, acest semn de aer prefera sa ramana in planul secund si sa observe, in loc sa ia parte la actiune. Si cu toate ca probabil ai primit unele dintre cele mai bune sfaturi din viata ta de la un prieten devotat din aceasta zodie, atunci cand are probleme, Varsatorul dispare in loc sa se faca simtit.

Desi pare distant sau prea mandru, Varsatorul este, de fapt, foarte sensibil. Cand trece printr-un moment greu, o face pe cont propriu si doar cativa oameni, foarte atent selectati, il pot vedea atat de vulnerabil. Asa ca daca prietena sau colega ta Varsator a devenit mai tacuta de curand, trimite-i un mesaj ca sa vezi daca e OK. Chiar daca nu-ti raspunde trei saptamani, vede mesajul si intelege ca exista cineva acolo in care poate avea incredere.

Foto: Unsplash.com.