De ce ii visam pe cei pe care ii cunoastem si cum sa interpretam aceste mesaje

1
De Maria Constantin
15 apr. 2024

Visele sunt ciudate. Fie ca visezi pe cineva pe care nu-l cunosti mai deloc, fie pe cineva apropiat, uneori aceste experiente pot fi dificil de inteles si de acceptat. Insa expertii in interpretarea viselor cred ca sunt destule elemente in visele noastre care ne pot fi de folos dupa ce ne trezim.

Ce inseamna daca visezi repetat pe cineva cunoscut

Depinde pe cine visezi si de relatia pe care o ai cu acea persoana, spune experta in interpretarea viselor Lauri Loewenberg, citata de Mind Body Green. Daca este cineva foarte prezent in viata ta, precum partenerul, copilul sau cineva apropiat, atunci ai putea avea frecvent astfel de vise pentru ca mintea ta incearca sa lucreze sau sa rezolve ceva din relatia cu ei, explica ea.

„Scopul visarii este, de cele mai multe ori, rezolvarea unei probleme. Daca visezi despre copilul sau partenerul tau, atunci poate fi ceva care sa suscite preocupare, dar nu inseamna neaparat ca e ceva de rau. Inseamna doar ca este ceva ce incerci sa intelegi mai bine”, arata Loewenberg.

Poate fi important sa te ocupi de visele recurente si sa cauti semne care indica faptul ca trebuie sa rezolvi ceva in viata ta, spune o alta experta, Leslie Ellis. „E ca si cum visele iti spun: ai ratat ceva data trecuta? Iata-l din nou si din nou. Am lucrat cu multe persoane care viseaza aceleasi cosmaruri si am descoperit ca atunci cand lucram la emotiile si temele pe care visele le aduc, acestea nu mai revin”, adauga ea.

De ce visezi ca partenerul te insala

Daca visezi asa ceva, asta nu inseamna ca acest lucru chiar se intampla, ci ca esti ingrijorata ca te-ar putea insela.

„Uneori, visele reflecta sperantele si temerile noastre. Continutul viselor tale spune mai mult despre tine decat despre partenerul tau”, explica Ellisa.

Visele despre infidelitate sunt „foarte obisnuite”, spune Loewenberg. E posibil sa visezi ca partenerul te insala daca ai patit asa ceva in trecut sau daca treci printr-o criza de incredere in partenerul tau.

Loewenberg recomanda sa interpretezi astfel de vise intr-o maniera metaforica: „Visele nu sunt neaparat liniare si nici rationale; sunt mult mai emotionale, simbolice si metaforice.”

De ce avem vise erotice despre cineva?

Astfel de vise pot fi foarte ciudate, dar nu trebuie sa ne facem griji. Loewenberg recomanda un joc de cuvinte ca sa-ti dai seama ce vrea sa-ti transmita subconstientul cand ai vise erotice.

Iata cum: gandeste-te la trei cuvinte pe care le-ai asocia cu persoana din vis. Sa zicem – comunicativ, amuzant si destept. E posibil sa visezi pe cineva care intruchipeaza aceste calitati fiindca iti doresti sa ai si tu astfel de calitati, explica Loewenberg.

„E vorba de obicei despre ceva anume la o persoana ce iti doresti sa ai si tu. Nu inseamna ca o doresti fizic, ci vrei ceva din viata sa sau ceva din insusirile sale”, arata experta.

Semnificatia viselor repetitive. Sapte tipare care apar visele tale iti pot spune ca ai o intuitie puternica si o accesezi cand dormi

Ce sa faci cand ai cosmaruri

Din fericire, visele reflecta rareori viata reala, spune Ellis. Si te ajuta mai mult sa le iei asa cum sunt – abstracte. Asadar, daca ai un vis suparator despre cineva cunoscut, nu inseamna ca e un avertisment.

Uneori visele pot fi ingrozitoare, dar, inca o data, e mai bine sa nu le interpretezi literar.

Te-ar putea ajuta sa vorbesti despre astfel de vise cu cineva apropiat, recomanda experta.

Din pacate, nu prea poti face mare lucru pentru a preveni astfel de vise, dar poti sa te pregatesti pentru a le face fata mai usor.

„Cu totii avem vise urate, uneori. Nu poti impiedica asta mai mult decat poti preveni sa ai experiente neplacute in viata. Viata poate fi frumoasa, dar aduce si vremuri provocatoare, vise care reflecta starea noastra emotionala”, explica Ellis.

Daca te straduiesti sa privesti visele ca pe o forta calauzitoare sau ca pe un aliat, atunci le poti folosi pentru a te ajuta sa-ti procesezi viata reala, arata specialista.

„Daca ne indreptam catre ele cu o minte deschisa, multe vise care in aparenta sunt neplacute ne pot ajuta de fapt sa vedem unele lucruri care chiar au nevoie de atentia noastra. Daca le acordam atentie, ne vom simti mai bine si vom ajunge sa apreciem toate visele pe care le avem”, adauga Ellis.

Un alt mod de a aborda visele neplacute este sa-ti reduci ingrijorarile din viata reala pentru ca aceastea sa nu se prelungeasca in somn, sugereaza Loewenberg.

„Fa analizele care trebie facute. Nu evita situatiile dificile. Lucreaza pentru a indrepta tot ce pare ca va iesi prost sau trebuie corectat in viata. Nu poti indrepta tot peste noapte, dar macar incepe. Pentru ca tot ce nu e in regula in viata ta va ajunge in visele tale intr-o forma sau alta”, arata experta.

Foto: freepik.com