13 lucruri de necrezut pe care nu le stiai despre Anna Wintour

anna wintour
1
De Roxana Dobrita
17 dec. 2018

Conform unui mic studiu realizat in redactie, e clar: toate suntem fascinate de Anna Wintour.

Fie ca e vorba de ochelarii ei impenetrabili, stilul extraordinar de aproape de perfectiune sau faptul ca a fost imortalizata in cinematografie (vezi personajul Mirandei Priestley in Diavolul se imbraca de la Prada), e ceva cu Anna Wintour care ne atrage iremediabil.

Daca si tu ai aceasta obsesie – si suntem destul de sigure ca orice fata stilata impartaseste acest sentiment – descopera mai jos 13 lucruri surprinzatoare despre una dintre cele mai puternice femei din moda.

1. Pentru o scurta vreme, Anna a lucrat ca editor pentru o revista erotica pentru femei, numita Viva. Revista nu mai este publicata in prezent, dar in acele timpuri era editata de aceeasi echipa care se ocupa de revista Penthouse.

2. Prima coperta realizata de Anna pentru Vogue a fost atat de diferita de ceea ce facuse revista pana la momentul respectiv ca cei de la tipar au sunat sa intrebe daca nu cumva era o greseala.

3. Anna Wintour primeste de la Vogue, pe langa salariu, o alocatie anuala de 200 de mii de dolari pentru a-si cumpara haine pe care sa le poarte in aparitiile sale publice, spun cei de la T Magazine.

4. Anna Wintour a fost data afara de la Harper’s Bazaar pentru ca “nu intelegea piata americana”. Se pare ca controversata decizie a fost luata atunci cand Anna a deranjat niste oameni sus-pusi atunci cand a coafat parul modelelor in dreadlocks pentru o sedinta foto.

5. Anna este o foarte buna dansatoare. Conform unei prietene a acesteia, Barbara Amiel, care a scris un text despre Anna in The Telegraph, “miscarile sale sunt persuasiv sexuale fara a fi prea evidente sau exagerate; se concentreaza foarte mult atunci cand danseaza si o face iritant de bine”.

6. Se trezeste in fiecare dimineata la 5 si se culca in fiecare seara la 10, cel putin asa spune fiica Annei, Bee Shaffer.

7. Anna Wintour castiga cel putin doua milioane de dolari pe an, conform unui articol publicat de New York Magazine in 2011. Probabil acum salariul ei este si mai mare, avand in vedere ca a fost numita director artistic Conde Nast.

8. Are tunsoarea bob de la varsta de 15 ani si nu a schimbat-o niciodata in tot acest timp.

9. Poarta pantofi Manolo Blahnik facuti pe comanda, special pentru ea, intr-o culoare creata special pentru a-i complimenta tonul pielii.

10. Nu-i plac oamenii care incearca sa o linguseasca sau sa se puna bine cu ea. “Caut oameni puternici”, spunea ea despre echipa Vogue. “Nu-mi plac oamenii care spun da la tot ce zic eu. Vreau oameni care sa nu fie de acord cu mine, care sa ma contrazica, oameni care sa aiba un punct de vedere iar acesta sa se reflecte in ceea ce fac pentru revista.”

11. A abandonat liceul – North London Collegiate School – pentru a se angaja la Harrod’s.

12. Nu bea niciodata alcool.

13. Rareori sta la o petrecere pentru mai mult de 20 de minute. Conform documentarului BBC Boss Woman, pentru ca nu-i place sa stea mult in oras.

Foto: Getty Images