5 carti pe care ar trebui sa le citesti daca esti pasionata de moda

carti de moda
1
De Andreea Leta
23 oct. 2018

Daca esti pasionata de moda, cu siguranta ca ai deja la activ o lista lunga de filme pe care le-ai adorat si care te-au inspirat.

Daca in perioada asta ai chef de cateva lecturi placute, care sa iti alimenteze totodata pasiunea pentru universul modei, iata 5 carti de moda de care te vei indragosti.

Coco Chanel – Edmonde Charles-Roux

Carturesti, 45,99 lei

Gabrielle Chanel a inceput inca din timpul vietii sa puna sa ii fie scrisa biografia, si pentru ca nimic nu parea sa o multumeasca, a ajuns la 4 sau 5 volume. Mici diferente apareau de la o carte la alta, ea fiind adepta ideii ca atunci cand nu iti convine un moment din istorie personala, esti liber sa il reinventezi.

Volumul lui Edmonde Charles-Roux este unul extrem de complex si cu un stil armonios, de care nu vei mai dori sa te desparti. Cele 500 de pagini vor trece pe nerasuflate, intrucat te vei trezi intr-un univers scaldat in lux, faima si succes, cladit pe emotiile fragile ale unei fetite ce a crescut la manastire.

Lebedele de pe Fifth Avenue – Melanie Benjamin

Carturesti, 37 lei

Cea mai cunoscuta opera a lui Truman Capote este romanul de mici dimensiuni Mic dejun la Tiffany’s. Ecranizat si avand-o in rolul principal pe Audrey Hepburn, filmul a devenit unul dintre preferatele iubitorilor de moda, gratie creatiilor lui Hubert de Givenchy, care a gasit in Audrey muza absoluta.

Aceste cadre nu ar fi putut fi construite fara universul lui Capote, care a trait alaturi de sotiile barbatilor bogati, incurajandu-le, suportandu-le toanele, fiind fascinat de ele, traind intensitatea dramelor cot la cot cu ele, iar acestea raspunzandu-i inapoi cu aceeasi tandrete. Pana la un punct. Fa cativa pasi pe Fifth Avenue alaturi de Capote si de prietenele sale.

In numele lui Gucci – Patricia Gucci

Carturesti, 44,90 lei

Gucci este una dintre cele mai populare case de moda, fara indoiala, dar istoria ei nu este lipsita aventura, suspans si tragedie – doar vorbim despre o familie italiana autentica, nu-i asa? Descopera ce se afla in spatele cortinei chiar din penita Patriciei, fiica lui Aldo Gucci.

Yves Saint Laurent – Pierre Berge, Roxanne Lowit

Carturesti, 185 lei

Yves Saint Laurent a fost cel mai tanar couturier din istoria costumului, fiind considerat un geniu al timpului sau, dar si o mare personalitate, datorita mostenirii pe care a lasat-o pentru urmasi.

YSL a fost pasionat de arta, iar alaturi de partenerul sau de afaceri, dar si de cuplu, Pierre Berge, a avut una dintre cele mai impresionante si bogate colectii de arta din anii ’60. Afla mai multe despre geniul modei chiar de la Pierre Berge.

Paris: Through a fashion eye – Megan Hess

Carturesti, 87 lei

Daca ti-a fost dor recent de momentele din copilarie, in care adorai sa te uiti la pozele sau la desenele din carti, poti impaca si nostalgia, si pasiunea pentru moda cu ajutorul lui Megan Hess.

Ilustratoarea cu un stil extrem de elegant si de placut din punct de vedere grafic te va purta prin cele mai importante locuri din Paris: atelierul lui Chanel, hotelurile, restaurantele, magazinele-cheie etc.

Foto: Instagram – Marina Laswick