Se poarta costumele cu imprimeuri puternice: cum le asortezi echilibrat?

1

Descopera cum asortezi echilibrat costumele cu imprimeuri intense, purtate din cap pana in picioare, de la alegerea accesoriilor, la cea a pieselor vestimentare.

In vara aceasta se poarta multe imprimeuri. Si se poarta multe costume cu printuri intense, aglomerate, vizibile. Si pentru ca vei vrea sa le porti, azi iti dam cateva sfaturi despre cum sa asortezi echilibrat costumele cu imprimeuri.

Sa asortezi echilibrat imprimeurile nu este tocmai usor. Mai ales ca in acest sezon pattern-urile se poarta din cap pana in picioare, si adesea amestecate pe principiul mix & match.

Pentru ca vei vrea sa porti costume cu imprimeu colorat si pentru ca o tinuta echilibrata cu o piesa atat de dominanta nu este chiar usor de obtinut, te invitam sa descoperi cateva sfaturi de asortare.

In vara aceasta se poarta multe costume cu imprimeu din cap pana in picioare

Le-am vazut chiar si cu motive animal print puternice la Carolina Hererra.

Le-am vazut in pattern cadrilat, in nuante intense, cu flip-flops la Prabal Gurung. Si le-am vazut cu imprimeuri vegetale si cu pesti, alaturi de tricouri Punk, cu cranii, pantofi sport si sosete la R13. Sigur, toata aceste variante de costume cu imprimeuri stridente aduc un plus de atitudine si culoare zilei tale. Dar cand „mult” este „prea mult”?

Cum asortezi echilibrat costumele cu imprimeuri, chiar si la birou? Sau casual, ori la un cocktail? Indiferent de ocazia sau momentul zilei cand vrei sa porti sofisticatele costume cu modele colorate, pentru a obtine un echilibru vizual, te poti folosi de cateva trucuri.

Blazer costum Missguided, 85 lei, Asos.com

Cum asortezi echilibrat costumele cu imprimeuri?

Un costum cu motive colorate, pe toata suprafata lui, este o piesa dominanta, vizibil incarcata. Creatorii de moda si stilistii au propus doua abordari de asortare, daca vorbim despre cum porti printurile din cap pana in picioare. Fie le porti alaturi de alte imprimeuri, pantofi cu aplicatii, genti ce ies in evidenta si bijuterii masive, Bling-Bling, fie le porti alaturi de tonuri neutre, piese uni.

Daca vorbim despre cum asortezi imprimeurile in mod echilibrat, a doua varianta este la indemana. Sigur, si in prima varianta poti obtine un echilibru in haos, insa trebuie sa stii bine unde este limita si unde incepe kitsch-ul, caci acesta este riscul.

Secretul unitatii

Daca alegi prima varianta si daca vorbim despre cum asortezi costumele cu imprimeuri intense cu alte piese dominante si alte printuri, ideea este sa ai o unitate. Fie cromatica (cam aceleasi nuante care se repeta, indiferent de pattern si de piesa), fie de stil. Daca optezi pentru eclectism, aici te ajuta un bun simt al echilibrului. Ca sa asortezi echilibrat costumele cu imprimeuri mici, zone de rupere de ritm, cu „pete de culoare” uni, simple, pot ajuta sa lasi tinuta sa respire. Altfel, non-culorile vor reusi mereu sa aduca un mic echilibru.

Aceleasi reguli de unitate si balans cromatic este recomandat si daca asortezi costumele cu print colorat, cu piese ceva mai „cuminti”. De exemplu, daca costumul este negru, ca dominanta si are accente de rosu, alb si verde, restul pieselor se vor regasi in aceste nuante. Mult alb va aduce echilibru, la fel si mult negru. Deci iata cum asortezi costumele cu imprimeuri intense:

  • Topul (fiind „cantitate” mai mare de culoare) va fi alb sau negru, pentru a domoli cantitatea de imprimeu a costumului.

Camasa Zara, 199,90 lei

  • Poti continua jocul neutrelor si la plic sau la pantofi. Daca alegi unul dintre aceste accesorii in cea mai cuminte sau neutra nuanta a costumului, alege o pata de culoare la celalalt accesoriu. In acest caz, daca plicul este alb, sandalele pot fi rosii sau verzi.

Plic Asos Design, 58 lei, Asos.com

 

Sandale Pollini, 1.199 lei, Answear.ro

  • Am adus unitate si in cazul bijuteriilor. Bratari si inele, ceasuri si coliere ar fi exclus, caci s-ar pierde. Insa o pereche de cercei ce se regasesc cromatic pot fi vizibili, desi nu obligatorii.

Cercei Mango, 49,90 lei

Si acum ca am adus in discutie ce imprimeuri se poarta si mai ales ce reguli sa aplici cand combini astfel de piese vestimentare, te asigur ca poti deriva aceste trucuri si mai departe. Tu cum asortezi costumele cu imprimeuri intense?

Foto: Instagram/Carolina Herrera