Cum porti salopeta ca o fashionista

cum porti salopeta
1
De Iulia Claudia Dumitru
21 mai 2019

Salopeta stil utility, cu pantaloni si maneci lungi, cu multe buzunare, croita larg, amplu, confortabil, este la mare cautare in acest sezon. Descopera cum sa o porti ca sa fii in trend.

Ti-am povestit deja in articole precedente ca se poarta salopeta alba, dar si modelele din denim. Acum e momentul sa discutam despre salopeta muncitoreasca, stil utility!

O reminiscenta a anilor 80, cand se auzeau in boxe Uptown Girl sau Flashdance – What a Feeling, cand Madonna sau Cyndi Lauper o purtau cu bandane inflorate pe cap si sandale sau pantofi cu toc. Si la vremea respectiva fabuloasa salopeta stil muncitor era tot o reinterpretare! De unde? Descopera povestea ei si mai ales cum se poarta acum!

Salopeta utility din piele sau alte materiale statement

Salopeta muncitoreasca isi are radacinile in perioada din timpul celui de-al Doilea Razboil Mondial. Atunci, femeile au inceput serios sa se emancipeze si sa lucreze pe pozitii care le apartineau barbatilor, in acel moment aflati pe front.

Cred ca tii si tu minte faimoasele postere „We can do it”. Atunci femeile o purtau de nevoie, caci munceau cot la cot cu barbatii. In anii 80, tot contextul social, cand femeile au patruns in lumea corporatista, a dus la reinventarea acestui item vestimentar, iar acum, in 2019, vine cam cu aceeasi poveste.

Salopeta Asos Design, 28,50 euro, asos.com

Salopeta utility cu multe buzunare

Se poarta si acum modele de salopeta de mecanic, tot pentru a sugera o egalitate cu barbatii. De data aceasta vorbim de o egalitate de resurse, de felul cum suntem privite, de felul in care suntem platite sau de felul in care suntem pozitionate pe scara profesionala.

Salopeta Guess Jeans, 629,90 lei, answear.ro

Salopeta oversized din materiale feminine

Sigur, se poarta salopeta utility, dar, desi am castigat egalitatea, nu am uitat sa fim femei. Cam acesta este statement-ul lui 2019. Asta spune moda actuala: suntem femei puternice, dar suntem femei si nu uitam sa fim sexy si vulnerabile.

Si pentru ca egalitatea dintre sexe, la fel ca si croiul unei astfel de salopete, presupune confort, nu obiectivizare, se poarta linia maxi, lejera, usor supradimensionata. Cat despre texturile din care este croita acesta piesa, ele variaza de la denim la piele sau matase, dupa caz.

Salopeta Asos Design, 48 euro, asos.com

Salopeta din denim, asortata in stil pretios, sofisticat

Desi este inspirata dintr-o piesa destinata echipamentului de protectie, acum salopeta muncitoreasca este item de zi cu zi. La Celine au defilat modele de salopete din texturi interesante, precum pielea, fiind asortate cu bocanci de tip Biker.

La Dries Van Noten au aparut salopetele de mecanic impodobite de franjuri lucioase, fiind asortate cu sandale-gheata cu toc. Iar la Isabel Marant salopeta muncitoreasca a avut multe buzunare, fiind matasoasa, fluida, cu nasturi pe centrul fetei, fiind asortata cu cizme din piele intoarsa si cercei lungi Bling-Bling.

Salopeta Asos Design, 55 euro, asos.com

Dupa cum vezi, asortarea este in general sofisticata si, daca o tinuta este predominant casual, ea va avea multe elemente pretioase sau feminine inserate. Daca porti salopete de blugi cu totul, poarta-le cu sandale cu toc! Daca porti salopete din materiale lucioase, poarta-le cu bocanci! Oricum ar fi, nu uita de acest joc al contrastelor, definitoriu pentru 2019.

Foto: Instagram – @officiallyquigley