8 greseli pe care le faci cand iti cumperi pantofi

1
De Cristina Tudor
18 apr. 2021

Ti s-a intamplat sa cumperi o pereche superba de pantofi, dar sa descoperi apoi ca abia poti merge cu ei? Acest lucru se intampla des din cauza unor greseli pe care le facem cand cumparam pantofi.

Iata ce greseli faci cand alegi si probezi pantofii:

Nu iei in considerare pozitia tocului

Tocul nu are doar o functie estetica. Scopul sau este sa sustina calcaiul. Calcam de la calcai spre varfuri, prin urmare calcaiul trebuie sa aiba sustinere. De aceea, tocul trebuie sa se afle exact sub calcai, indiferent daca iti cumperi pantofi cu talpa joasa sau cu toc inalt.

Alegi pantofi cu toc inalt si varf subtire

Tocurile prea inalte si varfurile prea subtiri provoaca durere la nivelul picioarelor. Iar o combinatie nefericita este aceea de a asocia varfurile ascutite cu tocuri foarte inalte. Degetele vor fi impinse in fata din cauza gravitatiei, din moment ce calcaiul este ridicat, iar locul stramt din partea ascutia a varfului le va comprima si va provoca durere.

Nu alegi pantofii sport in functie de sportul pe care il practici

De-a lungul timpului a aparut conceptia ca toti pantofii sport sunt potriviti pentru a face sport. Insa diferite sporturi necesita pantofi diferiti. De exemplu, pentru a juca baschet sunt necesari pantofi sport mai inalti, care sustin glezna, iar pentru alergat ai nevoie de pantofi care sustin talpa. Pantofii buni pentru mers nu sunt potriviti pentru alergat. Daca faci sport purtand pantofi sport de strada, risti sa-i distrugi rapid si sa te alegi cu dureri de picioare sau spate.

Acorzi atentie exclusiv marimii

Bineinteles ca marimea este extrem de importanta atunci cand iti cumperi pantofi. Dar chiar daca pantofii sunt marimea potrivita si iti vin bine, sunt si alti factori pe care trebuie sa-i ai in vedere. Analizeaza toate elementele pantofilor. Sunt realizati bine? Au cusaturi interioare care ar putea sa-ti provoace bataturi? Fermoarul functioneaza bine? Cand iti cumperi sandale, verifica daca baretele sunt ajustabile suficient si se potrivesc picioarelor tale.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: Instagram/aminamuaddi