4 piese vestimentare de inspiratie masculina pe care le poti adopta oricand pentru un look elegant si comod

piese vestimentare de inspiratie masculina
1
De Alice Moisescu
29 oct. 2018

Atunci cand iti doresti sa ai o aparitie eleganta, dar si comoda, stilul masculin este solutia cea mai la indemana, spun stilistii.

Tot ei propun si cateva piese vestimentare de baza, inspirate din garderoba barbatilor, care te vor ajuta sa iti transformi stilul fara a-ti pierde feminitatea.

Piesele prezinta si un mare avantaj, adauga tot acestia: odata accesorizate potrivit, pot transforma orice tinuta intr-una eleganta si foarte chic!

Piese vestimentare de inspiratie masculina pentru un look elegant si comod
Camasa alba

Camasa alba cu aspect barbatesc a fost facuta celebra de-a lungul timpul de fashion icon-uri precum Katharine Hepburn, Ava Gardner sau Gabrielle Coco Chanel. Cea din urma a adus, insa, aceasta piesa in atentia femeilor in anii ’20, in ideea de a inlatura dominatia corsetelor incomode si greu de purtat.

De atunci, Coco Chanel a devenit o constanta in moda deceniilor urmatoare, venind cu propriile interpretari ale camasii pe care a facut-o atat de populara.

Camasa reprezenta un simbol al bunastarii, astfel ca doar cei bogati o purtau.

Costumul masculin deux-piece

Unul dintre cei care au promovat costumul masculin in garderoba feminina a fost Yves Saint Laurent care, in ani ’60, prezenta publicului sau celebrul ‘Le Smoking’, o combinatie intre pantalon si frac.

Catherine Deneuve, actrita de origine franceza, a fost una dintre muzele creatorului pentru aceasta tinuta numita de catre Saint Laurent drept ‘indispensabila si mereu la moda’. Fracul a fost reinterpretat in anii ’70, astfel luand nastere sacoul feminin cambrat.

Doamnele de astazi poarta costumul in forma sa completa, dar si piesele acestuia in mod separat. Le adauga accente feminine, cum sunt brosele sau curelele in talie si le poarta cu gratie in orice moment al zilei.

Pantalonii

Pantalonii au fost purtati prima oara de femei in anii ’20. Cativa ani mai tarziu, tot Coco Chanel ii va aduce pe podiumul de moda, combinandu-i cu pulovere clasice sau recomandandu-i pentru tinutele de seara.

Astazi, pantalonii masculini ne sunt acccesibili in nenumarate forme si variante, conferindu-ne, in activitatea zilnica, incredere si lejeritate.

Pantofii

Mai marii creatori de pantofi s-au inspirat de-a lungul timpul din modelele cu influente masculine. Pantofii Oxford au aparut in secolul al XVII-lea in mediul universitar, de atunci fiind reinterpretati in mod continuu.

Anii 2000 au adus in atentia femeilor celebri mocasini  si pantofii numiti loafers, intens promovati de nume precum Alexander Wang, Tommy Hillfiger sau Hermes.

Femeile din intreaga lume i-au indragit pentru comoditatea lor si i-au adoptat, cu mult entuziasm, in tinutele lor de zi.

Foto: Instagram – Talisa Sutton