Cele mai cool tendinte pentru sezonul de primavara-vara 2019

Tendinte de primavara-vara 2019
1
De Flavia Parpala
21 ian. 2019

Azi a fost prima zi cu adevarat insorita dupa mult timp de frig, asa ca mi-am gasit inspiratia sa va povestesc putin despre tendintele de primavara-vara 2019, subiect la care voi mai reveni pe masura ce sezonul cald se va apropia. 

Deja sunt o multitudine de trenduri din care poti alege, dar trebuie sa fii selectiva, daca nu vrei sa te ia valul. A trecut ceva timp din septembrie, cand au avut loc prezentarile in capitalele modei, asa ca am avut timp sa selectez „obiectiv” look-urile cu adevarat de impact.

Odata ce te vei familiariza cu cele mai importante tendinte de primavara-vara 2019, vei putea face o lista cu piesele noi de care vei avea nevoie (nu multe!), o alta cu cele pe care le vei recicla si sper ca iti vei gasi inspiratia pentru cateva trucuri de styling.

Una dintre tendintele care s-a reflectat pe cele mai multe catwalk-uri a fost intoarcerea la feminitate. Designerii sustin miscarea feminista si vor ca femeile sa fie mai puternice prin hainele care le poarta. Asta nu inseamna neapart costume sau haine de inspiratie masculina, ba din contra, vom vedea forme fluide si multe fuste si rochii lungi.

Tendinte de primavara-vara 2019: Printul leopard

Banuiesc ca nu esti surprinsa sa vezi acest imprimeu in capul listei. Sau poate te-ai plictist deja de el, fiind unul din trendurile principale si in sezonul ce tocmai se incheie. Partea buna este ca cel mai probabil deja detii cateva iese cu animal print. Ce s-a schimbat in acest sezon este faptul ca piesele au devenit tot mai feminine, dar stai fara griji, Gucci are o abodare casual asupra situatiei.

Tendinte de primavara-vara 2019: Anii ’80 continua

La fel ca si in cazul animal print-ului, anii ’80 continua, asa ca o sa vezi multi umeri supradimensionatii, materiale lucioase si rochii in stilul Printesei Diana. In plus, accesoriile tipice decadei vor umple rafturile magazinelor.

Tendinte de primavara-vara 2019: Funde

Fundale vor invada diverse piese vestimentare, de la rochii, la bluze si fuste, dar se vor regasi si in accesorii, mai ales in cele pentru par. Ce poate fii mai feminin decat asta?

Tendinte de primavara-vara 2019: Neon

In stransa legatura cu anii ’80 si cu trendul cyberpunk, culorile de tip highlighter au luminat podiumurile din Milano, Londra, Paris si New York.

Tendinte de primavara-vara 2019: Vacanta Vintage

Imagineaza-ti-o pe Iris Apfel in 1960 in Hawaii. Cam asa ar putea fi rezumat acest trend, care aduce putina nostalgie si multa culoare.

Foto: Instagram – Chanel