5 cele mai elegante si stilate trenciuri lungi de toamna

1
De Iulia Claudia Dumitru
30 sept. 2019

In materie de tendinte pentru toamna-iarna 2019-2020 ramanem in zona contrastelor. Si cat de mult ne place acest gen de styling! Pana si la capitolul trenciuri incepem sa reinventam roata! 

Pe de o parte creatorii de moda au omagiat nu tocmai discreta, ba chiar pretioasa si sofisticata viata burgheza franceza. Pe de alta parte, ne-am pierdut reperele traditionaliste in aer punk si grunge si spirit liber. Intre acestea doua s-a nascut o noua femeie. O femeie ce nu ia conventiile sociale in serios, o femeie rebela, feminina, dar curajoasa. Femeia de astazi este reprezentata bine si in linia de trenciuri lungi pentru toamna aceasta.

De ce? Pentru ca trenciul este o piesa vestimentara masculina de razboi. Sau, cel putin, asa a debutat. In timp, a devenit din haina de transee (trench coat) pardesiu unisex – si pentru barbati, si pentru femei. Si mult timp a ramas cam la fel. Au mai fost mici tentative de modele de trench-coat altfel. Uneori scurte cu volane. Alteori transparente. Insa in acest sezon schimbarea este dramatica!

Se poarta trenciurile lungi

Si partea interesanta este ca aceste pardesie lungi de toamna se situeaza la intersectia a multe surse de inspiratie, unele mai chic ca altele. 

Se poarta trenciuri din piele si vinilin, amintind de Matrix. Se poarta trenciuri oversize, de ploaie, amintind de moda anilor ’80-90. Se poarta, cum spuneam, trenciuri ce amintesc de aerul elegant, parizian. Si se poarta trenciuri in stil punk si grunge. 

Gasesti trenciuri lungi din piele din vinilin negru, stilul Matrix, la Simone Rocha si Versace. Gasesti trenciuri cu pieptar exagerat la Sacai, Gucci si Agnona. Sau cu gulere si revere mari si accent pe talie la Chanel, in timp ce la Stella McCartney se simte un puternic iz military. La Burberry trenciul clasic are insertii de blana la mansete, guler si la tiv, iar la Chanel stilul bourgeois se manifesta prin aparitia unor trenciuri din stofa de lana cadrilate. Descopera cateva variante chic de trenciuri lungi pentru toamna aceasta, ce se incadreaza in aceste trenduri si care se gasesc si in magazinele noastre!

Trenciul clasic lung

Trenci Mango, 399,90 lei

Trenciul din piele

Trenci Massimo Dutti, 1.999 lei

Trenciul cadrilat

Trenci H&M, 279,99 lei

Trenciul din material pretios

Trenci Zara, 299,90 lei

Trenciul din denim

Trenci Reserved, 329,99 lei

Foto: Instagram/@micahgianneli