Surorile Alina Goidea si Carmen Vasile au pus bazele Ciocolateriei Marsepe, in anul 2022.
“Marsepe este despre trecutul si viitorul nostru. Povestea a inceput cu parintii nostri. Ei au fondat o companie de succes pe piata produselor alimentare artizanale din judetul Vrancea. Noi am preluat stafeta si vrem sa indeplinim visul copiilor nostri, visul de a avea o fabrica de ciocolata, doar a lor”, povesteste Carmen Vasile, manager si fondator Marsepe.
Cum a luat nastere Marsepe si ce v-a inspirat sa creati praline artizanale?
“Povestea MARSEPE a inceput cu un vis de familie. Tatal nostru a fost initiatorul unei afaceri de succes in domeniul patiseriei si cofetariei in anii ’90. Dupa plecarea lui prematura in 2021, am simtit nevoia sa continuam mostenirea lasata de el. Astfel, in anul 2022, am decis sa dam viata visului nostru comun: crearea unei ciocolaterii artizanale care sa reflecte pasiunea si traditia familiei noastre. Inclusiv numele nu vine din franceza, asa cum pare pentru multa lume. E un joc de initiale ale copiilor nostri”, spune Carmen Vasile.
Care este filosofia brandului vostru atunci cand vine vorba de calitatea ingredientelor si procesul de creatie?
“La Marsepe, punem accent pe calitatea superioara a ingredientelor si pe un proces de creatie meticulos. Folosim ciocolata veritabila, unt de cacao, smantana, fructe exotice, toate alese cu grija. Interzicem conservantii si stabilizatorii, preferand ingrediente proaspete si naturale din propria gradina, de la producatori locali sau, atunci cand se impune, de la furnizori de top la nivel international. Termenul scurt de valabilitate al pralinelor noastre, intre 45 si 90 de zile, reflecta angajamentul nostru pentru prospetime si autenticitate”, povesteste Carmen
Ce provocari intampina un brand artizanal de praline pe piata din Romania si cum le gestionati?
“Una dintre principalele provocari este educarea consumatorilor cu privire la diferenta dintre ciocolata artizanala si cea industriala. Pentru a aborda aceasta provocare, participam la targuri si evenimente, unde oferim degustari si explicam procesul nostru de productie. Spre exemplu, toata lumea ramane uimita cand le povestim ca fiecare pralina e pictata manual, cu culori obtinute in house, si ca o pralina se face in 3 zile. De asemenea, ne concentram pe construirea unei prezente online solide si pe colaborari cu magazine specializate pentru a ajunge la un public mai larg,” spune Carmen Vasile.
Cum reusiti sa inovati constant in designul si aromele pralinelor fara sa compromiteti traditia artizanala?
“Inovatia este esentiala pentru noi, dar intotdeauna respectam traditia artizanala. Experimentam cu arome noi si combinatii inedite, dar pastram metodele traditionale de productie. De exemplu, colectiile noastre includ praline cu infuzii de plante aromatice cultivate in gradina noastra si ingrediente locale, mentinand astfel un echilibru intre inovatie si traditie”, povesteste fondatoarea brandului.
Care a fost reactia clientilor la primele produse si cum s-a transformat publicul vostru de-a lungul timpului?
La inceput, clientii au fost curiosi si entuziasmati sa descopere pralinele noastre. Pe masura ce am participat la evenimente si am extins distributia, am observat o crestere a interesului si a aprecierii pentru produsele noastre. Publicul nostru s-a diversificat, incluzand atat iubitori de ciocolata artizanala, cat si persoane in cautare de cadouri speciale. Am reusit sa facem inclusiv persoane carora nu le place ciocolata sa se indragosteasca de noi. La noi ajungi curios si pleci indragostit!”, spune Carmen Vasile, manager si fondator Marsepe.
Ce planuri aveti pentru dezvoltarea MARSEPE in urmatorii ani (noi sortimente, colaborari, extindere)?
“Privim cu optimism spre viitor. Ne propunem sa lansam noi sortimente de praline, sa exploram colaborari cu alti artizani si sa ne extindem prezenta in Bucuresti si alte orase. Ne dorim sa ne jucam si cu alte tipuri de produse, ceea ce facem inclusiv acum prin pateurile de fructe, jeleuri naturale din fructe mai popular spus, pe care le propunem pentru 1 iunie. De asemenea, dorim sa crestem capacitatea de productie, ceea ce se va intampla cand noul nostru laborator, mult mai mare, va fi gata”, ne-a povestit Carmen.