Trei tratamente de beauty pentru detox pe care sa le faci la Sovata

1
De Gavrila Alina
23 feb. 2022

O dieta de detox te va ajuta sa iti incarci bateriile si sate pregatesti pentru primavara! La Sovata te poti bucura de tratamentele de infrumusetare si relaxare care iti vor pregati organismul pentru noul sezon!

Masajele de relaxare, baile minerale si baile revitalizante, dar si tratamentele pentru ten sunt ideale pentru momentele in care ai nevoie de un strop de relaxare, dar reprezinta totodata si un ajutor care sa te faca sa te simti mai frumoasa.

Suzana Pretorian, medic balneolog la Ensana Health Spa HotelsSovata, iti recomanda 3 tratamente wellness pentru o dieta de detox de primavara:

Masajul traditional cu perii uscate

Masajul traditional cu perii uscate foloseste tehnici de stimulare cutanata care se aplica ajutorul unor perii uscate. Acest tip de masaj este extrem de eficient si energetic. El ajuta la intensificarea circulatiei sanguine si inlatura celulele moarte de pe suprafata epidermei. Rezultatul? O piele catifelata, receptiva la alte tratamente.

Masajul cu perii uscate este recomandat ca o procedura de deschidere, ca un tratament care sa pregateasca organismul si pielea inaintea terapiilor de infrumusetare, a masajelor cu ulei sau inainte de impachetarile cu namol.

Baie individuala termala aromatizata

Baia individuala termala aromatizata dureaza 20 de minute, iar temperatura apei este de 3638 de grade. Unicitatea acestei proceduri consta in adaugarea de extracte vegetale pentru a potenta efectele apei termale.

Extractele folosite la baia termala aromatizata de la Ensana Health Spa HotelsSovata sunt urmatoarele: lavanda – pentru relaxare; musetel – pentru efectul antiseptic asupra epidermei, urzica – pentru rejuvenarea pielii. Efectul relaxant al acestei bai se datoreaza atat apei termale, cat si proprietatilor excelente ale extractelor plantelor medicale.

Impachetarile wellness cu namol

La Sovata, namolul este extras din Lacul Ursu, fiind un namol therapeutic, extrem de valoros si vindecator. Namolul este aplicat pe intreaga suprafata a corpului intr-un strat de 5cm, exceptand capul si gatul. Temperatura namolului este intre 40 si 50 de grade.

Dupa aplicarea namolului, corpul este infasurat in paturi si te odihnesti timp de 20 de minte. Apoi, namolul se spala.

Impachetarea cu namol are drept efect reducerea inflmatiilor din jurul articulatiilor, reducerea tensiunii musculare, precum si o nutritie imbunatatita a cartilajelor, tesuturilor conjunctive si a discurilor spinale. Mai mult decat atat, acest timp de tratament intensifica imunitatea organismului!

Te asteptam la Ensana Health Spa Resorts, sa experimentezi terapiile cu namol! https://www.ensanahotels.com/ro

Foto: PR