Un par sanatos are nevoie de un scalp curat

1
De Gavrila Alina
18 feb. 2022

Asemenea unui copac, firul de par are nevoie de teren fertilsi ingrijit ca sa creasca frumos si sanatos. Acesta este principalulmotiv pentru care ingrijirea scalpului trebuie sa nu fi un aspect pe care sa il neglijam. Un scalp curat si hidratat asigura crestereaunui par viguros, sanatos si frumos!

Antoaneta Stoican, membru in Echipa Creativa de Top Hairstilisti Wella Professionals, iti explica care sunt gafele pe care sa le eviti cand vine vorba de scalp si de par.

Sunt multe femei care nu stiu exact ce produse de ingrijiretrebuie sa foloseasca. Tocmai de accea, primul pas este saapelezi la un specialist care iti va recomanda samponul si mascapotrivite pentru nevoile parului tau. Daca aveti probleme cu scalpul gen matreata, cojite, sebum, primul pas pe care caretrebuie sa il faceti este sa folositi un sampon special pentru aelimina aceste probleme,” recomanda specialistul WellaProfessionals.

Alte greseli pe care trebuie sa le eviti ca sa te bucuri de un par mai bogat?

Periatul si descurcatul se fac intotdeauna pe parul svantat sauuscat. Cand este ud, firul este foarte fragil si se rupe imediat. Un alt aspect important este uscareafoehnul nu trebui sa intre incontact direct cu parul, asa ca pastreaza o distanta constanta de 5-10 cm si opteaza pentru temperaturi medii,” atrage atentiahairstylistul.

Un obicei aparent inofensiv ca prinsul parului vine la pachet cu o serie de probleme.

Este bine sa dormim cu parul desprins, pentru ca scalpul sa nu fie in tensiune. Daca il prindem, accesoriile nu trebuie sa fiefoarte subtiri sau din cauciuc ca sa nu rupa parul”,

Acorda atentie parului tau ca sa eviti deteriorarea si tunde-l regulat. Mai ales varfurile: o data la la 8-10 saptamani.

Ingrijire profesionala

Vopsirea parului trebuie facuta intr-un salon, de catre un profesionist. De ce? Ei bine, hairstylistul analizeaza cerinteleclientei si face tot posibilul ca parul sa ramana intr-o stare perfecta de sanatate.

Daca il decoloram, trebuie sa avem grija ca pe scalp sapunem produse protective, speciale pentru aceasta zona. Nu trebuie sa ne scarpinam atunci cand avem cojite, fiindcaagravam problema”, spune specialistul Wella Professionals.

Cand vine vorba de coafare, moderatia este esentiala!

Nu trebuie folosita placa sau ondulatorul mai mult de o data pe saptamana. Si atunci, trebuie sa folosesti un produs cu protectie termica,” ne sfatuieste Antoaneta Stoican.