Clatite cu carne de pui si ierburi aromatice

clatite cu carne de pui
Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
31 oct. 2018

Desi cel mai adesea le consumam ca desert, clatitele pot sa reprezinte si un fel de mancare pentru un pranz satios si foarte bun.

Noi am facut clatite cu carne de pui si ierburi aromatice, ne-au placut foarte mult si ne-am gandit sa-ti impartasim aceasta reteta.

Daca iti place si vrei sa o faci, nu uita sa ne spui cum ti s-au parut.

Ingrediente pentru clatite cu carne de pui si ierburi aromatice:

180 ml lapte;

180 grame faina + 1 lingura de faina separat;

2 oua mari;

3 linguri de ulei de masline;

1/2 lingurita de sare;

150 de grame de ceapa, taiata cubulete;

450 de grame de carne de pui, gatita, taiata fasii;

60 ml vin sherry dulce;

50 gr de branza Gruyere, razuita;

60 de grame de verdeata tocata (patrunjel, cepsoara).

Mod de preparare:

Aluatul se obtine amestecand pana la omogenizare faina, ouale, 2 linguri de ulei si sarea. Se lasa la racit 1 ora.

Se caleste ceapa la foc mediu si se adauga vinul sherry si 1 lingura de faina. Se mai las ape foc timp de 3 minute, amestecand continuu. Apoi se adauga carnea de pui, branza si o parte din verdeata toccata. Se asezoneaza cu sare.

Restul de verdeata se amesteca cu aluatul. Se ia o tigaie neaderenta, se unge cu putin ulei si se pune un strat de aluat subtire. Se gateste timp de un minut, apoi se intoarce pe cealalta parte si se gateste pana ce devine aurie.

Clatitele de umplu, se ruleaza si se garnisesc cu restul de verdeata.

Foto: Shutterstock.com