Salata de fasole rosie cu rucola, rosii cherry si parmezan

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
25 aug. 2018

Fasolea rosie este un aliment foarte sanatos, pe care ar trebui sa-l incluzi in mai multe preparate usoare. Pe langa ciorbe sau mancaruri, o mai poti folosi in combinatii fresh cu rucola, rosii cherry si parmezan.

Fasolea rosie este o sursa foarte buna de proteine, pe care o poti folosi in combinatie cu verdeturi proaspete si legume de sezon pentru a obtine o salata rapida. Daca ai in camara o conserva cu fasole boabe, cina sau pranzul se pot prepara foarte usor. Dupa ce ai spalat boabele de fasole, le poti amesteca cu frunze proaspete de rucola si cu rosii cherry. Totul va fi completat de aroma delicioasa a parmezanului, pe care-l poti presara deasupra. Si gata – ai obtinut o salata de fasole rosie, hranitoare si satioasa!

Ingredientele de care ai nevoie:

– 1/2 cana cu boabe de fasole rosie
– Un pumn mare de rucola
– 6-7 rosii cherry taiate in sferturi
– Parmezan
– Putina ceapa rosie (optional)
– 2 linguri cu ulei de masline extravirgin
– Sare
– Piper
– 1 lingurita cu otet din cidru de mere

Mod de preparare:

Boabele de fasole din conserva se spala bine, trecandu-se prin mai multe jeturi de apa si se lasa la scurs. Se amesteca apoi cu rucola proaspata, rosiile cherry, ceapa rosie si se asezoneaza dupa gust. Se presara deasupra parmezan razuit.

Foto: Shutterstock.com