5 lucruri neasteptate care pot conduce la despartire, conform specialistilor

1
De Alice Papuc
20 oct. 2023

Fiecare persoana incearca sa se fereasca de anumite semnale de alarma atunci cand intalneste un potential partener. Dar ce faci cand esti deja intr-o relatie si descoperi lucruri care te duc cu gandul direct la despartire? Ce faci cu acele lucruri aparent banale, dar peste care nu poti trece?

Potrivit unui studiu desfasurat in anul 2013 de SKYCIG, 55% dintre femei ar fi dispuse sa isi paraseasca partenerul din cauza unor mici suparari sau obiceiuri enervante. Descopera 5 lucruri neasteptate care pot conduce la despartire!

Fumatul

Iti amintesti cumva de acel episod din celebrul serial “Sex And The City” in care Aidan a aflat cum Carrie fuma pe ascuns si a acuzat-o ca l-a „inselat”? Ei bine, chiar daca in realitate Carrie avea o aventura cu Mr. Big, dependenta ei de fumat era o problema majora in relatia lor de cuplu. Asemenea lui Aidan, exista persoane care, pur si simplu, nu pot accepta acest obicei. In consecinta, fie partenerul intelege si face eforturi in acest sens, fie cei doi se despart.

Un partener care nu asculta niciodata

Cum poti sa comunici cu adevarat si cum ar fi posibil sa ai o relatie fericita daca nu iti asculti niciodata partenerul? Atunci cand oamenii nu se simt ascultati si intelesi, cred ca pur si simplu nu mai au pentru ce sa lupte. Si aleg despartirea.

Viata bate filmul. Cupluri de vedete care s-au indragostit pe platourile pe filmare

O relatie toxica in ceea ce priveste banii

Contrar credintei populare, femeile nu cauta barbati bogati, care sa arunce cu banii in stanga si in dreapta. In schimb, ele isi doresc sa aiba alaturi un partener responsabil, care sa stie cum sa isi gestioneze bugetul. Felul in care iti organizezi cheltuielile spune mai multe lucruri despre tine decat te-ai astepta: aceasta este o dovada de maturitate si autocontrol.

Lenea

Este timpul sa recunosti: nu iti doresti un partener lenes si delasator, care nu se implica niciodata si care nu poate depunde un efort pentru tine. O relatie presupune multa munca, din partea ambelor parti. De asemenea, nu uita ca lipsa motivatiei se poate extinde in multiple domenii ale vietii partenerului tau, cum ar fi cariera sau relatia cu familia.

Monopolul…televizorului

Incheiem apoteotic cu un motiv usor socant, dar cat se poate de real! Exista persoane care nu pot trece peste acest obicei aparent nevinovat, dar cat se poate de iritant pentru acestia: monopolul televizorului. Da, exista persoane care nu vor accepta niciodata sa urmareasca doar serialele pe care le urmareste partenerul. Asa ca, data viitoare cand te certi cu partenerul pe telecomanda, incearca sa fii dispusa la un compromis. Sau… mai luati un televizor.

Foto: Freepik.com