7 intrebari care te ajuta sa te reconectezi cu partenerul tau

1
De Alice Papuc
21 mai 2024

Daca simti ca in relatia ta lipseste conexiunea emotionala sau iti doresti sa te simti si mai aproape de partenerul tau, nu ezita sa-i adresezi aceste intrebari.

Orice relatie trece prin momente dificile, momente in care simti ca tu si partenerul tau aveti nevoie de un imbold. Reconectarea cu partenerul este esentiala, astfel incat amandoi sa va simtiti ascultati si sprijiniti. Incepe o discutie sincera alaturi de iubitul tau si adreseaza-i aceste intrebari care sa va permita sa discutati despre aspectele importante din relatia voastra!

Este ceva ce iti doresti sa discutam, dar nu ai gasit momentul potrivit?

Oricat de greu ar parea de crezut, si barbatii experimenteaza teama de anumite conversatii. Poate ca nici partenerul tau nu si-a gasit curajul sa-ti spuna ceva sau poate ca momentul nu a fost tocmai prielnic. Adresandu-i aceasta intrebare in mod calm, ii oferi prilejul ideal de a-si deschide sufletul.

Te confrunti cu vreo situatie dificila in acest moment? Pot face ceva pentru a te ajuta?

Exista momente in care barbatii au nevoie, la randul lor, de un spatiu sigur in care sa spuna tot ceea ce au pe suflet. Poate ca nu iti poti ajuta partenerul in mod direct, mai ales daca este vorba despre o situatie la locul de munca, insa faptul ca il asculti si ca empatizezi cu el il va ajuta mult mai mult decat te-ai astepta.

Ce vor barbatii sa spuna atunci cand te acuza ca ai nevoie de prea multa atentie

Ce iti doresti sa facem in viitor?

Permite-i sa viseze la viitorul alaturi de tine si sa-si faca planuri marete. Poate ca este vorba despre o vacanta, achizitionarea unei locuinte sau adoptia unui animal de companie. Discutati impreuna aspecte legate de viitorul vostru si observati care sunt acele lucruri pe care le puteti face astfel incat sa va atingeti obiectivele.

Ce pot face sa te simti mai bine?

Aceasta intrebare demonstreaza buna ta intentie si il ajuta pe partenerul tau sa se simta iubit si apreciat. Se va bucura sa simta ca te are aproape, mai ales atunci cand trece printr-o perioada dificila.

Exista vreo problema nerezolvata despre care vrei sa discutam?

Fiecare cuplu are anumite probleme nerezolvate sau lucruri amanate. Ofera-i celui de langa tine un moment in care sa discutati cu calm despre tot ceea ce il apasa.

Ce iti place cel mai mult la relatia noastra?

Aceasta intrebare il ajuta pe partenerul tau sa-si aminteasca momentele frumoase dintre voi, iar tu primesti “feedback-ul” necesar legat de ceea ce el apreciaza. In continuare, ai prilejul de a crea si mai multe momente frumoase in cuplu.

Este ceva ce vrei sa imbunatatim?

Din nou, aceasta intrebare ofera un spatiu sigur in care partenerul tau se poate “confesa”. Astfel, amandoi puteti lua masurile necesare pentru ca relatia voastra sa fie una sanatoasa si armonioasa.

Foto: Freepik.com