Viata de cuplu: 3 trucuri utile pentru a condimenta relatia sexuala

1
De Cristina Tudor
13 nov. 2022

Cand vine vorba de relatia sexuala, totul se rasfrange in numere. Astfel, doar 60% dintre americani sunt multumiti de viata lor sexuala

Pastrarea unei relatii de lunga durata reprezinta o provocare in viata fiecarui cuplu, deoarece, la un moment dat, monotonia isi poate face simtita prezenta intre doi indivizi. Psihologii sunt de parere ca, pe masura ce un cuplu petrece mai mult timp impreuna, elementul de mister si dorinta isi pierde din intensitate. Astfel, dinamica relatiei se schimba progresiv. Totodata, termenul normal nu poate fi definit atunci cand ne referim la calitatea sau cantitatea sexului intr-un cuplu, deoarece acest aspect este dictat, in totalitate, de preferintele si dorintele persoanelor implicate.

Asadar, construiti impreuna propriul normal. Astfel, daca relatia sexuala a ajuns intr-un impas, incercati urmatoarele metode.

Impartasiti-va fanteziile sexuale

O metoda inedita prin care puteti comunica deschis asupra dorintelor si asteptarilor privind relatia sexuala, este impartasirea fanteziilor pe care vrei sa le incercati. Daca esti timid in exprimarea directa a ideilor, ce ar fi sa transformati conversatia intr-un joc romantic? Creati o lista plina de idei jucause si incitante, care sa va incante pe amandoi.

Daca unul dintre parteneri are retineri asupra unei pozitii, o puteti include in categoria de poate, astfel incat, o puteti revizui ideea dupa o anumita perioada.

Pe de alta parte, incercati sa puneti in practica ideile spontan, fara a planificarea in prealabil a interactiunilor. In plus, vorbind despre lucruri cu tenta sexuala, va poate aduce aminte de primele intalniri si emotii, iar tensiunea sexuala va alimenta fanteziile.

Citeste continuarea pe kudika.ro

Foto: freepik.com