Brunch de weekend: Retete cu verdeturi de primavara si branza de capra

1
De Irina Constantin
1 mai 2022

A sosit vremea pentru o varietate imensa de frunze aromate si proaspete, in ton cu primavara.

Untisor, spanac, leurda, urzici, ceapa verde, salata de gradina. Atat de multe variante de frunze proaspete, de sezon, numai bune de inclus in retete fresh, gustoase si extrem de sanatoase.

Retete low-carb delicioase pe care le poti prepara rapid

Daca nu stii cum sa le integrezi pe toate in dieta ta si cauti o reteta cu verdeturi de primavara, cea de mai jos te va inspira, fara indoiala. Respecta pasii si conteaza pe ingrediente proaspete, insa nu ezita sa improvizezi!

Reteta cu verdeturi de primavara, oua si branza de capra

Vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • Mix de frunze de sezon (baby spanac, untisor, valeriana, salata verde)
  • O lingura de ulei de masline
  • O lingura de zeama de lamaie
  • O lingura mare de crema de branza de capra
  • O felie de paine cu maia
  • 2 ridichi medii
  • Un fir de ceapa verde
  • 2 oua
  • O mana de leurda
  • O legatura mica de patrunjel
  • Sare, piper, boia, dupa gust
Mod de preparare:

Pentru inceput, spala foarte bine verdeturile si legumele si lasa-le sa se usuce complet intr-o strecuratoare. In cazul in care le vei folosi inca umede, acestea isi vor pierde textura proaspata.

Super salata

Incepe prepararea cu super salata, un mix de frunze plin de vitamine si enzime. Pune intr-un bol untisorul, baby spanacul, valeriana si salata verde. Separat, intr-un borcan, pune uleiul de masline, zeama de lamaie, sarea si piperul. Daca doresti, adauga si fulgi de chili. Agita borcanul pana cand obtii o emulsie, pe care o vei adauga peste frunze. Amesteca bine.

Toast cu crema de branza, ridichi si ceapa verde

Dupa ce salata este gata, pune painea la prajit. Unge-o cu crema de branza de capra, apoi adauga deasupra felii subtiri de ridichi si ceapa verde taiata rondele. Presara putin piper proaspat rasnit si un varf de cutit de boia deasupra. Simplu si gustos!

Reteta ideala de paste pentru faza premenstruala, recomandata de un nutritionist

Omleta cu verdeturi

Omleta se prepara ultima, pentru a o putea servi calda. Intr-un bol, sparge cele doua oua, adauga sare si piper si amesteca-le bine. Toaca leurda si adaug-o in bol, alaturi de patrunjelul tocat marunt. Incinge tigaia cu o lingurita de unt, apoi adauga mixul de oua si amesteca incet, pana ouale sunt gatite asa cum iti place.

Daca vrei sa-l prepari de mai multe ori, schimba ingredientele si improvizeaza dupa bunul plac. De exemplu, poti inlocui crema de branza de capra cu un pate de ficat facut in casa si poti pune in omleta usturoi sau ceapa verde, in loc de patrunjel.

De asemenea, poti exclude verdeturile care nu iti plac si poti face salata si cu rucola in loc de valeriana. Nu in ultimul rand, ouale pot fi posate sau gatite sub forma de omleta frantuzeasca, fara a fi amestecate in tigaie. Iar daca nu iti plac ouale, poti face omleta din tofu, cu putin turmeric, sare si aceleasi ierburi si condimente. Fii creativa si nu iti fie teama sa experimentezi. Nu ai cum sa dai gres!

Foto: Unsplash.com