Buddha bowl de vara, pranzul perfect pentru sanatate si silueta

1
De Irina Constantin
8 mai 2021

Cauti idei de mese sanatoase, delicioase, fresh si nutritive in acelasi timp?

Nimic nu egaleaza un buddha bowl, cand vine vorba de toate aceste elemente. Este extrem de versatil si iti permite sa mananci cate putin din toate atunci cand nu te poti hotari ce ti-ar placea. Se prepara imediat, fara sa tii cont de cantitati fixe sau tehnici complicate de gatit. In plus, ii poti adauga un dressing preferat, pentru un plus de savoare. Rezultatul va fi un bol plin cu nutrienti, enzime, vitamine si minerale, care iti vor oferi senzatia de satietate timp de ore bune.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Candy (@corksanddelights)

Probabil ca te intrebi de ce preparatul poarta acest nume. Ei, bine, este mai simplu decat ti-ai fi imaginat: cand bolul este umplut, acesta seamana cu burtica rotunda si fericita a unui Buddha. Asadar, hai sa umplem bolul cu ingrediente fresh si satioase, de primavara-vara!

Reteta de buddha bowl pentru sezonul cald: Proaspat, nutritiv si plin de gust!

Vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • un pumn de naut
  • o mana de frunze verzi preferate (salata verde, baby spanac, leurda)
  • 5-6 rosii cherry
  • un morcov
  • 2-3 ridichi
  • un castravete
  • 4-5 florete de broccoli
  • O lingura de tahini
  • O lingura de zeama de lamaie
  • Sare si piper
Cum se prepara reteta de buddha bowl?

Partea frumoasa, atunci cand prepari un buddha bowl, este ca nu trebuie neaparat sa masori totul cu precizie. Te poti juca si poti experimenta cu ingredientele pe care le ai.

Pentru inceput, clateste nautul din conserva si indeparteaza pielitele. Apoi, pune boabele pe o hartie de copt, in tava cuptorului. Toarna peste ele o lingurita de ulei de masline, putina sare si piper si, daca iti place mancarea picanta, poti adauga un praf de boia iute sau fulgi de chili. Amesteca bine, apoi coace nautul timp de 15 minute.

Intre timp, fierbe buchetelele proaspete si spalate de broccoli timp de 2-3 minute. Spala frunzele verzi si lasa-le la scurs intr-o sita. Taie rosiille cherry in jumatati, ridichiile in felii subtiri, castravetele in cubulete si da morcovul prin razatoarea mare.

Cand ai pregatit toate ingredientele, ocupa-te de dressing. Sfatul nostru este sa optezi pentru unul pe baza de tahini (pasta de susan) si zeama de lamaie, ingrediente pe care le amesteci bine intr-un bol, alaturi de sare si piper. Daca sosul este prea gros, il poti subtia cu putina apa la temperatura camerei.

Pune toate ingredientele in bol, apoi toarna sosul deasupra si bucura-te de un buddha bowl delicios, satios si plin de vitamine!

Foto: Unsplash.com.