Chifle pufoase cu merisoare si chili, de servit langa camembert la cuptor

1
De Irina Constantin
22 feb. 2021

Fie ca ai invitat la tine cateva prietene sau ai pofta de o cina sofisticata, fara un motiv anume, aceasta este varianta perfecta!

O portie de camembert la cuptor este ideala pentru o cina ceva mai eleganta. Totusi, daca vrei sa o duci la urmatorul nivel, serveste branza fierbinte alaturi de chifle cu merisoare si chili, facute tot de tine!

Combinatia de merisoare dulci cu fulgi de chili, intr-o chifla moale si fierbinte, ce se va contopi cu camembertul elastic si aromat, va impresiona pe oricine te acompaniaza la masa.

Reteta de chifle cu merisoare si chili care merg de minune cu camembert la cuptor

Vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 4 oua + 1 ou pentru uns chiflele
  • 20 ml lapte
  • 350 g faina tip 650
  • un plic de drojdie
  • 30 g zahar
  • 5 g sare
  • 2 lingurite de fulgi de chili
  • 200 g merisoare confiate
  • 200 g unt nesarat
  • O roata de camembert in tavita de lemn
Cum se prepara aceste chifle cu merisoare si chili:

Pentru inceput, amesteca cele 4 oua cu laptele, cu ajutorul unui tel.

Separat, intr-un bol incapator, amesteca faina, zaharul, sarea si drojdia. Apoi, adauga merisoarele confiate tocate grosier si fulgii de chili. Amesteca din nou, pana cand toate ingredientele se incorporeaza. Adauga in mijlocul bolului amestecul de lapte si oua, apoi foloseste un mixer pentru a omogeniza. Adauga, pe rand, untul taiat in cuburi, pana cand acesta se topeste si obtii un aluat.

Acopera bolul cu aluat si lasa-l la frigider peste noapte.

A doua zi, pregateste tava cuptorului si acoper-o cu hartie de copt. Pune suportul de lemn al branzei camembert in mijlocul tavii, apoi lasa branza la frigider. In jurul tavitei din lemn vei aseza chiflele, dupa ce le modelezi pe rand.

Scoate aluatul din frigider si varsa-l pe suprafata de lucru pudrata cu faina. Scoate aerul din aluat, apoi modeleaza-l sub forma unui salam de biscuiti. Taie aluatul in 25 de parti egale.

Ia fiecare parte si modeleaz-o sub forma de bila, folosind ambele maini. Asaza bilutele de aluat in jurul cutiei din lemn, lasand putin loc intre ele. Acopera tava cu folie de plastic si lasa totul la crescut timp de 30-60 de minute.

Dupa ce timpul s-a scurs, bate oul ramas cu o furculita, apoi unge fiecare chifla cu ajutorul unei pensule. Scoata branza camembert din ambalaj si pune-o in tavita de lemn.

Pune tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius, timp de 20 de minute. Serveste preparatul fierbine, cu dulceata de fructe de padure sau miere!

Foto: Instagram/@mickic1125