Clementine glazurate cu ciocolata

Teodora Tirca1
De Teodora Tirca
2 ian. 2021

Daca tanjesti dupa o gustare usoara de sezon, iti recomand clementinele glazurate cu ciocolata. Este o reteta simpla si nu are multe calorii.

Sa recunoastem: in sezonul acesta clementinele primesc toata atentia. Sigur, si portocalele sunt populare, insa pot fi mai acre si mai greu de tolerat pentru stomac. Clementinele au un gust mai dulce si doar un pic acrisor, care poate da dependenta! Din fericire, consumate in cantitati rezonabile, aceste fructe sunt sanatoase si chiar te pot ajuta sa slabesti. Asa ca de ce sa nu le transformi intr-un desert semi-sanatos adaugand ciocolata amaruie?

Ingrediente:

-110 grame ciocolata amaruie

-un praf de piper cayenne

-un praf de scortisoara

-fulgi de sare (optional)

Mod de preparare:

Captuseste o foaie mare de copt cu hartie pergament.

Topeste ciocolata intr-un castron sigur pentru cuptorul cu microunde la putere mare in trepte de 20 de secunde pana cand se topeste si se omogenizeaza, aproximativ 1 minut.

Scufunda jumatate din fiecare segment de clementina in ciocolata, scuturand orice exces si transfera pe foaia de copt pregatita.

Presara cu un varf de sare (daca iti place in aceasta combinatie), piperul cayenne si scortisoara, apoi da totul la frigider pana se intareste ciocolata, aproximativ 10 minute.

Foto: Instagram/Kitchen Curious