Cobbler sanatos cu fructe de vara, reteta fara gluten si zahar

1
De Irina Constantin
21 iul. 2021

Desertul perfect de vara contine fructe proaspete, pline de vitamine si nutrienti, dar si un element dulce si crocant, care sa completeze totul si sa mearga de minune cu inghetata!

Cand ai manca ceva bun si dulce, dar nu vrei sa alegi o prajitura cu zahar si gluten, ai la dispozitie cea mai simpla reteta de cobbler sanatos cu fructe de vara. Acesta se prepara incredibil de repede si de usor si e gata suficient de rapid incat sa iti satisfaca pofta.

Cea mai buna reteta de cobbler sanatos cu fructe

Vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
Pentru mixul de fructe:
  • 700 g mix de fructe (capsune, cirese, zmeura, afine)
  • 60 g zahar de cocos
  • 15 g amidon din porumb
  • 1 lingurita coaja de lamaie
Pentru toppingul crocant:
  • 60 ml lapte de cocos
  • 1/2 lingurita zeama de lamaie sau otet
  • o esenta de vanilie
  • 120 g amidon din cartofi
  • 85 g faina de migdale
  • 25 g zahar de cocos
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 40 g ulei de cocos solid
Cum se prepara acest cobbler sanatos cu fructe?

Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius si pregateste o tava incapatoare si adanca. Spala fructele si taie-le in bucati egale. Daca folosesti cirese sau visine, scoate-le samburii. Lasa fructele la scurs intr-o strecuratoare pentru 10 minute, apoi pune-le direct in tava si amesteca-le acolo cu zaharul de cocos, amidonul si coaja de lamaie. Lasa aromele sa se intrepatrunda.

Cea mai buna dieta pentru sanatatea inimii, potrivit unui nou studiu

Separat, intr-un bol, amesteca laptele de cocos cu zeama de lamaie si esenta de vanilie. Lasa totul sa se intrepatrunda si sa formeze bule, in timp ce prepari celelalte ingrediente.

Intr-un castron incapator, amesteca ingredientele uscate: amidonul, faina de migdale, zaharul de cocos, praful de copt si sarea. Adauga uleiul de cocos si incorporeaza-l cu mainile. Adauga si mixul de lapte si lamaie, apoi amesteca din nou pana cand obtii un aluat omogen.

Cu ajutorul unei linguri, pune aluatul de cobbler peste fructele din tava, avand grija sa acoperi toate zonele. Pune tava la cuptor timp de 30 de minute sau pana cand incep sa se formeze mici bule la suprafata desertului.

Inainte de a servi cobblerul, lasa-l sa se raceasca timp de 10-15 minute, apoi presara deasupra fulgi de migdale sau completeaza totul cu o cupa de inghetata de vanilie.

Foto: Instagram/@themarketbycutanddry