Desertul verii 2020: Tarta delicioasa cu rubarba si mascarpone

Avatar1
De Irina Constantin
18 iul. 2020

Rubarba este un ingredient de sezon, de care ar fi pacat sa nu profiti din plin. Incearca acest desert simplu si delicios!

Tarta cu rubarba este o reteta clasica, dar care nu se demodeaza niciodata. Gustul ei dulce, echilibrat si parfumat cucereste pe oricine.

Pui la cuptor cu salsa de capsune si rubarba

Daca nu ai incercat-o pana acum, este momentul perfect pentru a o gati chiar tu, cu un twist interesant: crema fina de mascarpone!

Reteta pentru tarta cu rubarba simpla si aromata

Ingrediente necesare pentru crusta:
  • 210 g faina alba
  • 113 g unt nesarat
  • 50 g zahar alb sau brun
  • Un ou mare, batut usor
  • Un praf de sare
Ingrediente necesare pentru crema:
  • 113 g branza mascarpone
  • 120 ml smantana lichida grasa
  • O lingura de zahar
  • Extract sau esenta de vanilie
Ingrediente necesare pentru topping:
  • 900 g rubarba proaspata
  • 200 g zahar
  • 80 ml apa
  • O lingura coaja de lamaie

View this post on Instagram

#rhubarbpie RECIPE! With a special pattern 😉💕🥧 It’s actually quite easy to create ✌🏼 I made a few stories to explain the process if you are interested to try it too! Not forgetting it’s also delicious 😋 I leave the full recipe below ⬇️ I always have the feeling rhubarb season is so short, so better make the best of it! Any other ideas that I should bake with rhubarb? I’ll take them all! 🤗 _ 🇬🇧Rhubarb pie 1 tart dough 4 pieces of rhubarb 2 eggs 80g cane sugar 2 tbsp almond powder 2 tbsp almond milk One pinch of cinnamon 📝 If you would like to keep the nice pink color, I suggest to not peel the rhubarb. Cut the rhubarb in little losange shape. Start making your pattern on the board so you can adjust some (more informations in my saved stories). Mix the eggs with the sugar, add the the almond powder, pinch of cinnamon and almond milk. Place you tart dough in the tart pan, make little holes with a fork, add your liquid base and place the rhubarb pieces starting above it. Cook it around 25 minutes at 200°C on the lower level of your oven. Let it cold before eating and enjoy! _ 🇫🇷 Tarte à la rhubarbe 1 pâte brisée 4 branches de rhubarbe 2 oeufs 80g de sucre cane 2 CS Poudre d’amande 2 CS Lait d’amande Une pincée de cannelle 📝 Pour garder la couleur rosée de la rhubarbe, je ne la pèle pas pour cette recette! Commencez par la couper en petits losanges avec les cotés de taille identique. Créer votre pattern sur votre planche afin de pouvoir ajuster des morceaux si besoin. Mélanger les oeufs avec le sucre, ajoutez y la cannelle, le lait et poudre d’amande. Placer votre pâte brisée dans votre moule. Créer de petits trous avec une fourchette dans le fond, ajouter la mixture liquide. Placez votre rhubarbe par dessus. Cuire environ 25 minutes à 200°C dans la partie basse de votre four. Laisser refroidir avant dégustation! . . . #rhubarb #localfood #dessertidea #easyrecipe #healthyfood #pie #foodstyling #springrecipe #foodphotography #healthycuisines #feedfeed #homemade #plantbased #sweetpotatoes #dairyfree #foodie_features #feedfeedbaking #madewithlove

A post shared by DYANE 🇨🇭Foodie from Lausanne (@absoolutely_nuts) on

Modul de preparare:

Aceasta tarta cu rubarba se prepara in trei pasi simpli. Vei incepe cu pregatirea blatului.

Bate untul si zaharul cu mixerul, pana cand obtii o compozitie usoara si aerata. Adauga oul si continua sa mixezi, insa nu mai mult de un minut. Adauga faina cernuta si praful de sare si amesteca din nou. Cand ai o compozitie omogena, inveleste blatul intr-o folie de plastic si aplatizeaza-l sub forma unui disc. Pune blatul in frigider pentru o ora, apoi intinde-l si coace-l intr-o tava la 190 de grade Celsius, timp de 30-40 de minute.

Tarta Clafoutis cu cirese, o prajitura extrem de rapida

Urmatorul pas este sa pregatesti toppingul. Pune pe foc apa si zaharul, intr-o oala incapatoare. Amesteca pana cand zaharul se dizolva complet, apoi adauga si coaja de lamaie. Lasa compozitia sa fiarba. Cand se atinge punctul de fierbere, adauga rubarba taiata in bucati de 3-4 cm. Lasa focul la minimum. Cand rubarba poate fi patrunsa usor cu o furculita, scoate-o intr-un bol si lasa sosul sa mai fiarba pana cand isi reduce volumul la jumatate.

Acum este timpul sa treci la crema de mascarpone. Pentru aceasta, nu este nevoie decat sa pui toate ingredientele in bolul unui mixer si sa le amesteci bine, timp de cateva minute.

A venit momentul mult asteptat: asamblarea tartei! Toarna crema de mascarpone in crusta, niveland-o cu o lingura sau cu o spatula. Apoi, asaza bucatile de rubarba deasupra si toarna siropul ramas. Serveste tarta imediat sau dupa ce ai lasat-o la frigider timp de o jumatate de ora!

Foto: Instagram/@absoolutely_nuts