Doua idei de deserturi simpatice si sanatoase de Paste, care pot inlocui cu succes ouale de ciocolata

1
De Irina Constantin
19 apr. 2021

Vrei sa aduci ceva nou pe masa de Paste, dar nu ai gasit deloc inspiratie pana acum?

Ce zici daca ti-ai surprinde invitatii (sau chiar pe tine insati) cu variante sanatoase, nutritive si, in acelasi timp, absolut delicioase? Multe deserturi de Paste sunt pline de faina si zahar, iar altele (da, ne uitam la ouale de ciocolata!) sunt pline de ciocolata si creme grele pentru digestie.

Acest lucru nu inseamna sa inlocuim total deserturile festive clasice. Totusi, daca vrei sa mananci si pasca, si cozonac, si alte deserturi inedite, macar cateva dintre ele pot fi reinterpretate. Incearca variantele de mai jos!

Iata doua idei de deserturi de Paste vegane, fara zahar si fara gluten!

1. Oua carrot cake invelite in ciocolata
Vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 80 g morcov dat prin razatoare
  • 200 g curmale fara samburi
  • 200 g nuci
  • 40 g faina de migdale
  • 30 g stafide aurii
  • O lingurita de scortisoara macinata
  • 1/4 lingurita cuisoare macinate
  • 1/4 lingurita pulbere de anason
  • Un praf de sare
  • 150 g ciocolata neagra
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 50 g crema de cocos sau smantana vegetala

Reteta de smoothie verde a lui Kourtney Kardashian imbunatateste fertilitatea si te ajuta sa slabesti

Cum se prepara:

Pentru inceput, pregateste un castron incapator. Spala morcovii, curata-i de coaja, apoi da-i prin razatoarea fina. Strange totul intr-un prosop si elimina excesul de apa. Pune morcovii in castron.

Pune in vasul unui blender puternic nucile, faina de migdale si curmalele hidratate peste noapte. Adauga sarea, scortisoara, cuisoarele si anasonul pulbere. Cand nucile si curmalele sunt macinate fin, adauga-le in castron, peste morcovi. Adauga stafidele, apoi amesteca bine cu o spatula, pana cand obtii un mix omogen.

Pune intr-o craticioara ciocolata rupta in bucatele, alaturi de smantana vegetala sau crema de cocos. Amesteca frecvent, pentru a evita arderea ciocolatei. Daca doresti, poti folosi metoda bain marie. Lasa glazura sa se raceasca putin, la temperatura camerei.

Intre timp, formeaza din aluat bilute omogene, apoi dandu-le forma de ou. Pune-le in frigider pentru jumatate de ora. Apoi, cand ciocolata s-a racorit, trece fiecare ou prin ea, apoi lasa-l la uscat, pe un gratar. Cand glazura s-a intarit, pune micile oua pe un platou.

2. Mini-oua dulci si colorate
Vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 200 g migdale fara coaja
  • 200 g caju
  • 30 g sirop de agave
  • 50 fulgi de ovaz fara gluten
  • 20 g fulgi de cocos
  • O lingura de ulei de cocos topit
  • O lingurita de matcha
  • O lingurita de turmeric
  • O lingurita de pudra acai
  • O lingurita de cacao
Cum se prepara:

Hidrateaza curmalele si nucile de caju timp de jumatate de ora in apa fierbinte. Apoi, pune-le impreuna in vasul unui blender, alaturi de fulgii de ovaz si de cocos. Adauga si uleiul de cocos in stare lichida, apoi mixeaza totul pana cand obtii un aluat omogen si lipicios.

Imparte aluatul obtinut in 4 parti egale. In fiecare dintre ele adauga matcha, turmericul, acai, respectiv cacao. Amesteca bine cu o lingura, apoi formeaza bilute egale. Alungeste-le usor pe fiecare intre palme, pentru a obtine forma unui ou. Lasa ouale dulci la racit in frigider, apoi serveste-le pe un platou intins. Le poti presara cu fulgi de cocos sau fulgi de migdale!

Daca prepari ambele retete, poti face un mix dintre ouale invelite in ciocolata si cele colorate. Cu siguranta, atat tu, cat si invitatii veti adora ambele deserturi in egala masura!

Foto: Instagram/@brentwood_bites