Micul dejun pentru toata saptamana: Budinca de ovaz cu prune, afine si coaja de lamaie

1
De Irina Constantin
2 mart. 2021

Vrei sa mananci mai sanatos incepand chiar cu prima masa a zilei, dar nu ai niciodata timp sa gatesti?

Probabil ca fiecare dintre noi se confrunta cu aceasta situatie. Ne-ar placea sa ne hranim corect, oferindu-i corpului toti nutrientii de care are nevoie. Cu toate acestea, nu avem niciodata timp sa preparam ceva atat sanatos, cat si delicios.

Micul dejun poate fi ocazia perfecta pentru a stabili obiceiuri alimentare sanatoase, insa acesta consta, de cele mai multe ori, in mancare cumparata in graba de la patiserie sau de la magazinul de langa birou sau casa.

Ce ar fi daca ai putea schimba acest lucru, gatind o singura data pentru intreaga saptamana? Iata un mic dejun sanatos, echilibrat, care iti va oferi energie, dar si un gust absolut fermecator!

Reteta de budinca de ovaz cu fructe pentru micul dejun

Vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 2-3 linguri ulei de cocos
  • 5-6 prune medii
  • O caserola cu afine
  • Coaja de la o lamaie
  • O cana de fulgi de ovaz
  • O cana de lapte vegetal
  • O lingura seminte de chia
  • O lingura seminte de in
  • O banana mare
  • O lingura de sirop de agave
  • 2-3 linguri de fulgi de migdale
Cum se prepara budinca de ovaz?

Pentru inceput, spala toate fructele. Taie prunele in felii maricele, eliminand samburii. Rade coaja unei lamai bio.

Unge un vas ceramic cu ulei de cocos, pentru a evitarea lipirea si arderea fructelor. Varsa mixul de fructe si coaja de lamaie in tava, peste ulei.

Separat, intr-un bol incapator, paseaza banana cu o furculita. Foloseste o banana cat mai coapta, pentru a adauga dulceata budincii. Peste banana pasata, adauga fulgii de ovaz, laptele vegetal, semintele de chia si de in, precum si indulcitorul preferat. Poti folosi sirop de agave, sirop de artar sau curmale, miere sau chiar zahar brun. Amesteca bine, pana cand obtii un mix omogen.

Toarna mixul peste fructe, niveland totul cu ajutorul unei linguri. Presara deasupra fulgii de migdale.

Pune vasul in cuptor, la 180-190 de grade Celsius, pentru 20-30 de minute sau pana cand suprafata budincii incepe sa prinda nuante aurii.

Poti manca budinca de ovaz cu fructe fierbinte, calda, la temperatura camerei sau rece, in functie de preferinte. Aceste cantitati vor fi suficiente pentru cateva zile, asa ca nu va mai fi nevoie sa te ingrijorezi cu privire la prepararea micului dejun.

Foto: Instagram/@frommeatlovertoplantbased