Patru moduri prin care poti sa folosesti ouale ramase de la Paste in retete de primavara

1

Dupa Sarbatori ramane multa mancare, dar nu este cazul sa o arunci. Poti sa reduci risipa alimentara, integrand resturile in noi preparate culinare delicioase.

Ouale ramase de la Paste sunt cel mai simplu de adaugat in noi retete. Ele rezista in frigider 7 zile, daca sunt pastrate in coaja, iar daca sunt decojite trebuie consumate in decurs de 4 zile.

Asadar, dupa Sarbatorile Pascale, ai la dispozitie cateva zile in care poti sa improvizezi cu ouale ramase.

Am pregatit pentru tine patru solutii ingenioase.

Salata cu ouale ramase de la Paste

Taie ouale fierte in bucati si amesteca-le cu maioneza sau iaurt, mustar, ceapa verde tocata fin, sare si piper pentru a face o salata gustoasa. O poti manca alaturi de legume proaspete, precum ardei gras sau ridichi, ori o poti folosi pentru a obtine un sandvis cu ou.

Cum sa vopsesti ouale de Paste in mod natural cu ingrediente pe care le ai deja in bucatarie  

Oua umplute in stil american

Pe numele lor deviled eggs, sunt delicioase si toata lumea le adora. Pentru 6 oua mari, foloseste 3 linguri de maioneza, 1 lingurita de mustar Dijon, 1 lingurita de otet de mere, sare si piper, dupa gust, paprika pentru decor.

Taie ouale in jumatate, zdrobeste galbenusurile cu o furculita si adauga maioneza, mustarul, otetul de mere, sarea si piperul. Amesteca totul pana obtii o compozitie fina. Umple albusurile cu aceasta pasta si pudreaza cu paprika.

Orez prajit cu oua

Taie 2-3 oua fierte si adauga-le in orezul prajit in stil asiatic impreuna cu legume si carne pentru a obtine un preparat gustos si hranitor. Daca nu-ti place orezul, poti sa folosesti taitei chinezesti.

Retete cu orez usor de preparat care te ajuta sa slabesti in talie

Ouale ramase de la Paste reprezinta o gustare proteica delicioasa

Un ou fiert de marime medie, care cantareste aproximativ 50 de grame, contine in jur de 6 grame de proteine. Aceasta face din oua o sursa excelenta de proteine de inalta calitate, pe langa vitaminele si mineralele pe care le contin.

Consuma 2 oua drept gustare si vei vedea ca ofera o senzatie de satietate pe o perioada indelungata. Ca sa nu fie plictisitoare, poti condimenta ouale in functie de gusturile tale. Adauga un strop de mustar si o feliuta de castravete murat. Poti sa pui si ulei cu chili daca iti place aroma picanta. Sau taie oul in jumatate si stropeste-l cu sos de soia pentru o savoare asiatica.

Foto: depositphotos.com