Reteta choux aperitiv cu ciuperci. Un antreu sofisticat pentru petreceri cu prietenii

1
De Alice Papuc
23 sept. 2023

O reteta delicioasa, pe care trebuie sa o incerci macar o data atunci cand organizezi o seara cu prietenii tai.

Esti in cautarea unui aperitiv inedit, care sa te ajute sa iti impresionezi invitatii la cina? Iti recomand sa incerci aceasta reteta delicioasa de choux aperitiv cu ciuperci. Este un preparat sofisticat, dar usor de preparat, ideal pentru petreceri, seri cu prietenii sau pentru o experienta culinara desavarsita. Iata cum se prepara aceasta!

6 cele mai sanatoase surse de proteine

Ingrediente necesare pentru choux aperitiv cu ciuperci

 

Pentru choux-uri:

250 ml apa

100 g unt

150 g faina

4 oua

Un praf de sare

Pentru umplutura cu ciuperci:

250 g ciuperci (champignon sau orice alte ciuperci preferate)

1 ceapa medie, tocata fin

2 catei de usturoi, zdrobiti

2 linguri de ulei de masline

100 g branza cremoasa (de preferat smantana sau branza cu smantana)

2 linguri de patrunjel proaspat tocat

Sare si piper, dupa gust

Mod de preparare

 

  1. Pregatirea choux-urilor

Intr-o cratita, pune apa, untul si sarea la fiert la foc mediu. Cand amestecul incepe sa fiarba si untul se topeste complet, adauga faina.

Amesteca energic cu o lingura de lemn pana cand aluatul se dezlipeste de peretii cratitei si formeaza o bila omogena.

Transfera aluatul intr-un bol si lasati-l sa se raceasca timp de aproximativ 5-10 minute.

Adauga ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare adaugare, pana ce aluatul devine moale si are o textura elastica.

  1. Coacerea choux-urilor

Preincalzeste cuptorul la 200°C.

Cu ajutorul unei linguri, ia aluatul si formeaza mici cercuri sau mici bucati, pe care le vei aseza pe o tava acoperita cu hartie de copt.

Coace choux-urile in cuptor timp de aproximativ 20-25 de minute, sau pana cand acestea cresc si devin aurii.

  1. Pregatirea umpluturii cu ciuperci

Intr-o tigaie mare, incalzeste uleiul de masline la foc mediu si caleste ceapa si usturoiul.

Adauga ciupercile taiate marunt si gateste-le pana cand acestea se inmoaie si isi schimba culoarea.

Este timpul sa adaugi branza cremoasa si sa amesteci pana cand obtii o compozitie omogena.

La final, condimenteaza cu sare si piper dupa gust, si orneaza totul cu patrunjel.

Servirea delicioasa

Preparatul se serveste cald, pentru a te bucura de gustul sau desavarsit. Cu siguranta iti vei impresiona invitatii, vei avea parte de complimente si de intrebari cu privire la reteta pe care ai folosit-o! Iar daca ai nevoie de inspiratie si in ceea ce priveste pregatirea felului principal, te invit sa descoperi aceasta reteta de pui cu mango si curry.

Foto: depositphotos.com