Reteta rapida de biscuiti vegani cu dovleac – fara zahar!

1
De Irina Constantin
31 oct. 2021

Dovleacul poate fi consumat in cele mai diverse forme, iar toamna este sezonul sau. Iata cum poti prepara cei mai simpli biscuiti!

Pumpkin spice latte, pumpkin bread, terci de toamna cu dovleac si scortisoara. Cu siguranta, ai gustat cel putin una dintre aceste variante. Cu toate acestea, probabil ca nu ai incercat pana acum biscuiti cu dovleac.

Aceasta reteta este simpla, vegana si nu contine zahar alb, ci o varianta mult mai prietenoasa – zaharul din cocos. Totodata, ea nu contine nici gluten, fiind potrivita pentru orice stil alimentar.

Aromele acestor biscuiti pot fi mai subtile sau mai intense, in functie de preferintele tale. Acestea fiind spuse, pregateste ingredientele si apuca-te de treaba. Nu va dura mai mult de jumatate de ora!

Reteta de biscuiti cu dovleac vegani, fara zahar si fara gluten

Vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 95 g faina de migdale
  • 40 g faina de cocos
  • 4 linguri seminte de in rasnite
  • 2 lingurite praf de copt
  • 6 linguri zahar de cocos
  • 2 lingurite condiment Pumpkin Spice (mix de scortisoara, anason, cuisoare, cardamom, ghimbir)
  • 120 g piure de dovleac
  • 80 g unt de arahide
  • o esenta de vanilie
  • un praf de sare
Cum se prepara reteta de biscuiti cu dovleac:

Pentru inceput, asigura-te ca ai piureul de dovleac. Il poti prepara singura, bagand dovleacul la cuptor si trecand apoi miezul prin blender, sau folosind varianta la borcan, cumparata din supermarket.

De asemenea, amestecul Pumpkin Spice poate fi si el facut in casa sau cumparat direct in forma finala.

Pune toate ingredientele uscate intr-un bol incapator si amesteca-le bine, pentru a se intrepatrunde: faina, semintele de in, zaaharul, condimentele, sarea.

Separat, amesteca piureul de dovleac cu untul de arahide si cu esenta de vanilie. Incorporeaza totul intr-o pasta omogena, pe care apoi o vei adauga peste ingredientele uscate. Amesteac din nou, pana ai un aluat omogen.

Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius, apoi tapeteaza o tava cu hartie de copt. Modeleaza bilute din aluat, apoi pune-le in tava si aplatizeaza-le usor cu palma. Lasa putin spatiu intre ele.

Coace biscuitii timp de 13-15 minute sau pana cand sunt usor aurii la suprafata. Ii poti consuma calzi sau reci, ca gustare sau ca mic dejun, cu un pahar de pumpkin spice latte.

Foto: Instagram – @cremedelacrumb1