Shakshuka reinventata, cu orzo si parmezan, gata in 20 de minute!

Avatar1
De Irina Constantin
8 feb. 2021

Adori shakshuka si ai vrea sa incerci cat mai multe variante?

Aceasta reteta de shakshuka reinventata va deveni, cel mai probabil, preferata ta. Contine orzo, micile paste care imita orezul, precum si o cantitate impresionanta de parmezan proaspat razuit, care transforma totul intr-un pranz delicios sau o cina satioasa.

In cazul in care nu ai incercat shakshuka pana acum, trebuie sa stii ca este un preparat de inspiratie nord-africana, ce are ca ingrediente standard ouale, sosul de rosii, ardeiul si ceapa. De aceasta data, vom elimina ardeiul si vom adauga un plus de savoare!

Ingrediente pentru shakshuka reinventata:

  • 2 linguri de unt sau ulei de masline;
  • o ceapa alba, medie, curatata si tocata fin;
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti sau tocati;
  • o lingurita de fulgi de chili sau boia iute;
  • 100 g paste orzo, gatite separat;
  • 200 g sos de rosii sau rosii pasate;
  • 2 oua mari;
  • 50 g parmezan proaspat;
  • Sare si piper, dupa gust;
  • Frunze de busuioc sau patrunjel proaspat (optional).

Cum se prepara shakshuka reinventata?

Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa fierbi pastele orzo conform instructiunilor de pe pachet, pentru a obtine un rezultat al dente.

Apoi, curata si toaca ceapa si usturoiul. Pune-le intr-o tigaie adanca, alaturi de unt sau ulei. Amesteca bine si lasa totul pe foc mediu pana cand ceapa se inmoaie si devine translucida. Adauga fulgii de chili sau boiaua, iar dupa doua minute pune in tigaie si sosul de rosii. Adauga sare si piper, dupa gust. Lasa totul la foc mic timp de 5 minute.

In continuare, pune in tigaie pastele orzo scurse de apa si parmezanul. Amesteca bine, apoi sparge cele doua oua peste shakshuka reinventata. Pune capacul peste tigaie si lasa totul sa se gateasca la foc mic, timp de 2-3 minute sau pana cand ouale sunt gata.

Presara busuioc sau patrunjel tocat deasupra, apoi serveste shakshuka alaturi de paine prajita sau simpla. Poti adauga mai mult parmezan, daca doresti!

Foto: Instagram/thehealthyhunter