Supa cremoasa de porumb cu bacon si oregano

1
De Ioana Marosan
26 aug. 2019

Porumbul fiert este delicios si foarte versatil. Ce ai zice daca ti-as propune sa incerci aceasta supa cremoasa de porumb cu bacon si oregano?

Te invit sa-ti exersezi talentele culinare cu o reteta potrivita pentru schimbarea anotimpurilor: supa cremoasa de porumb cu bacon si oregao este delicioasa, satioasa, este usor de pregatit si va fi cu siguranta pe placul intregii familii.

Ingrediente pentru supa cremoasa de porumb cu bacon si oregano:

-4-6 stiuleti de porumb;

-720 ml supa de pui;

-240 ml apa;

-120 gr bacon, taiat cubulete;

Cocktail fresh Bellini cu piersici

-1 ceapa mare, taiata cubulete;

-2 morcovi mari, taiati cubulete;

-3 tulpini de telina, taiate cubulete;

-1 ardei gras rosu, taiat cubulete;

-1/2 lingurita de fulgi de ardei iute;

-2 cartofi albi, medii, taiati cubulete;

-240 ml lapte;

-2 crengute de cimbru proaspat;

-2 crengute de oregano proaspat;

-sare si piper pentru asezonare.

Mod de preparare:

Stiuletii de porumb se curata de panuse si matase. Se taie in jumatati fiecare stiulete si se pun la fiert in supa de pui. Supa se aduce la fierbere, apoi se reduce temperatura si se lasa sa fiarba timp de cel putin 10 minute, de preferat ar fi 15-20 de minute.

Somon cu taitei din zucchini si pesto de coriandru

Intre timp, se ia o tigaie de dimensiuni medii in care se pun cubuletele de bacon. Se gatesc timp de 5 minute pana cand se rumenesc, apoi se scot din tigaie. Se lasa in tigaie o lingura din grasimea ramasa de la bacon, in care se pun la calit ceapa, morcovii, telina si ardeiul gras si se se gatesc pana cand se inmoaie, aproximativ 8 minute.

Se scoate porumbul din supa de pui in care a fiert. Zeama ramasa se adauga peste legume, impreuna cu fulgii de ardei iute si cubuletele de cartofi, baconul si boabele de porumb. Daca supa este prea groasa, o mai poti subtia cu apa. Se asezoneaza cu sare si piper si se pune din nou oala pe foc. Se aduce la punctul de fierbere si se mai gateste timp de 10 minute sau pana cand se inmoaie porumbul. Se ia de pe foc, se adauga laptele, apoi oragno si cimbrul.

Foto: Shutterstock.com