Supa italieneasca nutritiva, cu quinoa si naut

1
De Irina Constantin
23 ian. 2022

Fie ca adori supele si ciorbele sau nu esti cel mai mare fan al lor, aceasta supa de inspiratie italiana va intra, cu siguranta, in meniul tau!

Poate ca nu iti place foarte mult ciorba de perisoare sau supa cu galuste. Totusi, supa italieneasca de mai jos este complet diferita de ceea ce cunosti despre acest gen de mancare.

Supa italieneasca este satioasa, dar si usoara, in acelasi timp, continand ingrediente de calitate. Este genul de supa dupa care nu vei mai dori sa mananci si felul doi, ci doar sa te bucuri de gustul bogat si sa savurezi fiecare lingura.

Reteta de supa italieneasca nutritiva si delicioasa

Vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
Pentru supa:
  • 2 linguri de ulei de masline
  • o ceapa alba
  • 4 morcovi medii
  • 3 catei de usturoi
  • o conserva de naut
  • 200 g quinoa
  • o conserva de sos de rosii
  • 1 lingura mix de condimente italienesti (oregano, busuioc, rozmarin)
  • un litru de supa de legume
  • 60 ml apa
  • sare si piper, dupa gust
Pentru „smantana”:
  • 1/2 cana de caju
  • o lingura drojdie inactiva
  • sare si piper
Modul de preparare:

Pregateste o oala incapatoare. Toaca marunt ceapa si adaug-o in oala, alaturi de uleiul de masline. Caleste-o pana devine translucida, apoi adauga morcovii curatati si taiati in cubulete mici. Adauga si ustoroiul, dat prin presa. Caleste totul pana cand morcovii se inmoaie usor. Adauga nautul si quinoa, apoi pune in oala si sosul de rosii, condimentele italienesti, sare si piper.

Cartof dulce… dulce! Micul dejun inedit care va inlatura monotonia din dieta ta

Amesteca bine, apoi adauga si supa de legume si apa. Lasa totul la foc mic, cu capac, pentru 20-30 de minute. Verifica oala din cand in cand si mai amesteca, pentru a evita lipirea. Daca observi ca lichidul scade prea mult, mai adauga apa.

Intre timp, hidrateaza cajuul in apa fierbinte pentru 10-20 de minute. Apoi, pune nucile in blender, pastrand o parte din apa. Adauga drojdia inactiva si condimenteaza cu sare si piper. Blendeaza bine, pana cand obtii o crema fina si omogena.

Adauga aceasta crema in supa la final, amestecand incet pana se incorporeaza. Astfel, vei obtine o supa cremoasa, fina si absolut delicioasa. O poti servi simpla sau cu o mana de frunze proaspete de spanac alaturi.

Foto:  Instagram/@plantbasedrd