Varza calita cu usturoi si lamaie

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
1 oct. 2019

Daca ti-e pofta de varza calita, te invatam cum sa o faci si mai gustoasa!

Te-ai plictisit de reteta clasica de varza calita? Iti propun sa o combini cu putin usturoi si lamaie. Vei obtine o cu totul alta mancare!

Profita de varza proaspata pe care o gasesti in piete, deoarece este foarte sanatoasa si o poti prepara intr-o multime de feluri. Consumata ca atare sub forma de salata aduce numai beneficii pentru sanatate, iar daca vrei sa o gatesti iti recomand sa incerci o alta combinatie, ca sa mai schimbi putin reteta clasica de varza calita.

Ingrediente pentru varza calita cu usturoi si lamaie:

-900 gr varza alba, curatata de cotor si tocata marunt;

-20 ml ulei extravirgin de masline;

Pulpe de pui in stil thailandez

-1 lingurita de usturoi pisat;

-fulgi de de ardei iute;

-1/2 lingurita de sare sau mai mult, dupa gust;

-1/2 lamaie, taiata in felii.

Mod de preparare:

Se ia o tigaie mare in care se pune uleiul la incalzit, la foc mediu. Se adauga varza, usturoiul, fulgii de ardei iute si sarea. Desi poate parea prea multa varza, pe masura ce amesteci aceasta va scadea.

Cea mai buna reteta de paste puttanesca

Se gateste, amestecand ocazional, pana cand varza s-a inmuiat, iar o parte din ea incepe sa capete o usoara nuanta de maroniu deschis. Poate dura cam 10-15 minute.

Se stoarce deasupra zeama de la 2 felii de lamaie, apoi se potriveste de gust cu sare, piper si zeama de lamaie, daca mai este nevoie.

Foto: Shutterstock.com