10 alimente sanatoase si gustoase care te scapa de constipatie

1
De Cristina Tudor
21 apr. 2022

Din pacate, omul modern se confrunta cu constipatia, principalele cauze ale acesteia fiind legate de alimentatia inadecvata, sedentarism si surplusul pornderal.

Pentru ca alimentatia ramane insa cheia pentru un tranzit alimentar optim, va propunem sa descoperiti o lista de 10 alimente care va ajuta sa uitati de constipatie.

Alimente care te scapa de constipatie: Lactatele fermentate

Lactatele fermentate, cum ar fi iaurtul, kefirul, laptele batut, imbogatesc microbiota intestinala si ajuta pe termen lung la reglarea tranzitului intestinal, combatand constipatia.

Un plus al lactatelor fermentate il reprezinta faptul ca acestea au un continut mult mai mic de lactoza, aceasta fiind consumata de catre microorganismele din iaurt.

Asadar, lactatele fermentate pot fi consumate si de catre persoanele care prezinta intoleranta la lactoza.

Alimente care te scapa de constipatie: Cafeaua

Multe persoane spun ca tranzitul lor intestinal este stimulat la scurt timp dupa consumul de cafea. Raspunzatoare pentru accelerarea tranzitului este cafeina, care se gaseste si in alte alimente, cum ar fi cele care contin cacao, ceai verde, ceai negru etc.

Din pacate, omul modern se confrunta cu constipatia, principalele cauze ale acesteia fiind legate de alimentatia inadecvata, sedentarism si surplusul pornderal. Pentru ca alimentatia ramane insa cheia pentru un tranzit alimentar optim, va propunem sa descoperiti o lista de 10 alimente care va ajuta sa uitati de constipatie.

Alimente care te scapa de constipatie: Prune

Prunele sunt bogate in fibre si indiferent daca sunt consumate proaspete sau uscate, acestea au proprietati laxative, ajutand la combaterea constipatiei.

Prunele pot fi consumate si in compot, pastrand proprietatile laxative, spre deosebire de alte fructe care isi pierd aceasta proprietate cand sunt preparate termic. De exemplu marul proaspat ajuta digestia si tranzitul, pe cand marul copt sau compotul de mere poate predispune la constipatie.

Citeste continuarea pe Kudika.ro

Foto: depositphotos.com