11 situatii in care nu e bine sa folosesti anticonceptionale

1
De Cristina Tudor
17 mai 2022

Riscul administrarii contraceptivelor orale creste semnificativ odata cu inaintarea in varsta si la femeile fumatoare, in special peste 35 de ani. Exista situatii in care nu este recomandat sa folosesti pilulele contraceptive si este important sa tii cont de ele.

Riscurile pentru a suferi efecte adverse sunt mult mai ridicate, cu toate ca numerosi specialisti recomanda anticonceptionalele ca metoda inofensiva de contraceptie.

Printre cele mai frecvente efecte adverse se numara: sangerare intermenstruala, amenoree post-medicatie, modificari ale secretiei cervicale, anumite infectii vaginale, de exemplu, candidoza, sensibilitate, durere, marire, secretie la nivelul sanilor, greata, voma, eritem, urticarie, disconfort al corneei in cazul in care se folosesc lentile de contact, dureri de cap, migrene, modificari ale starii psihice, retentia lichidelor, modificari ale greutatii corporale.

De asemenea, numeroase persoane care le-au utilizat au mentionat si alte efecte neplacute, cum ar fi: contactele sexuale dureroase, orgasmele diminuate in intensitate sau inexistente si scaderea libidoului.

Cui nu-i sunt recomandate deloc anticonceptionalele

Iata care sunt situatiile in care nu ar fi deloc recomandat sa iei anticonceptionale, dupa cum avertizeaza dr. Adriana Constantin, medic primar medicina generala si planificare familiala – contraceptie:

1. Daca ai avut o tromboza venoasa profunda (cheag de sange intr-o vena), accident vascular cerebral sau atac de cord in antecedente.

2. Daca ai probleme hepatice.

3. Daca experimentezi anumite tipuri de migrena.

4. Daca ai peste 35 de ani.

5. Daca esti fumatoare.

6. Daca ai avut cancer de san.

Citeste continuarea pe Eva.ro

Foto: depositphotos.com