6 trucuri pe care le folosesc sportivii pentru un somn linistit

1
De Cristina Tudor
2 mai 2022

Sportivii de renume mondial datoreaza o mare parte din succesul lor antrenorilor si, de asemenea, antrenorilor de somn.

Cel mai cunoscut reprezentant al acestei profesii este Nick Littlehales. El a lucrat cu cele mai importante cluburi din Premier League, jucatori de baschet NBA si vedete binecunoscute din tenis. In cartea sa, denumita simplu „Sleep”, enumera 6 conditii cruciale pentru un somn odihnitor. Desi fiecare organism are propriile procese unice de a reactiona si functiona, merita sa incerci aceste reguli generale.

Somnul se masoara in cicluri de 1 ora jumatate

Pe parcursul unui ciclu, corpul unei persoane trece prin toate etapele de somn necesare. Pentru un adult, cel mai indicat este sa doarma 5 cicluri.

Cel mai bun mod de a dormi suficient este sa intocmesti un orar:

  • trezeste-te la 6:30 – mergi la culcare la 23:00
  • trezeste-te la 7:00 – mergi la culcare la 23:30
  • trezeste-te la 8:00 – mergi la culcare la 00:30
  • trezeste-te la 9:00 – mergi la culcare la 01:30

Daca nu te poti culca la timp, cel mai bine este sa astepti 1 ora si jumatate, deoarece este mai bine sa te trezesti la sfarsitul unui ciclu decat la mijlocul sau.

Dormitul in pozitie fetala

Intoarcerea pe partea dreapta in timpul somnului ajuta inima sa functioneze normal, deoarece cea mai mare parte a muschiului cardiac este localizat in partea stanga.

Nu dormi pe burta!

In aceasta pozitie, trebuie sa dormi cu capul ridicat sau inclinat. Acest lucru face ca muschii gatului sa apese arterele care merg la creier care, la randul sau, primeste mai putin sange.

Citeste continuarea pe Eva.ro

Foto: pixabay.com