Balonarea poate duce la blocarea colonului. Cum o elimini rapid

1
De Teodora Tirca
27 mai 2020

Constipatia este un simptom, nu o boala. Ea este cauzata de cele mai multe ori de o dereglare in modul de functionare a colonului. Aflati cum puteti scapa rapid de ea.

Obiceiurile normale legate de scaun pot varia foarte mult la oamenii sanatosi, de la trei ori pe zi pana la de trei ori pe saptamana. Constipatia este un simptom care trebuie corectat cat mai rapid.

Balonarea poate duce la blocarea colonului

„Tratamentul constipatiei este necesar pentru a elimina sau macar a reduce disconfortul abdominal, precum si a evita eventualele complicatii de genul hemoroizilor sau a blocarii colonului”, explica medicul nutritionist Lygia Alexandrescu.
Cei care nu vor sa trateze constipatia prin laxative sau clisme pot apela la alimente care restabilesc un scaun normal.

Fibrele, punctul de plecare

Prima masura impotriva constipatiei este o dieta bogata in fibre, care se gasesc in fructe si legume. Fibrele alimentare sunt o parte din anumite alimente care trec prin intestin si colon aproape nemodificate. Fibrele nedigerate mentin apa si pastreaza scaunul moale si usor deplasabil.
Taratele reprezinta invelisul exterior al boabelor de cereale, adica partea eliminata in procesul de prelucrare pentru obtinerea fainei, si este una din cele mai ieftine surse de fibre din alimentatie.

„Sunt lipsite de gust, dar o lingurita contine circa doua grame de fibre dietetice, ceea ce reprezinta un supliment alimentar foarte recomandat”, explica Lygia Alexandrescu.
Potrivit medicului nutritionist, este posibil ca, la inceput, fibrele amintite sa provoace balonari, gaze sau chiar crampe abdominale, dar se recomanda folosirea in continuare a taratelor, pentru ca in doua-trei saptamani scaunul va functiona mai bine, iar aceste efecte neplacute vor disparea.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Shutterstock.com.