8 beneficii ale balsamului de lamaie + retete usoare pentru ceai, tinctura si multe altele

1
De Cristina Tudor
14 mart. 2021

Ai avut nevoie vreodata de un energizant natural pentru a-ti bucura sufletul dupa o saptamana epuizanta, sau ceva care sa te ajute sa dormi mai bine, sau chiar ceva care sa calmeze burtica suparata a unui copil?

Balsamul de lamaie va poate ajuta in toate acestea!

Deci, ce este aceasta planta pe care Paracelsus a numit-o candva „elixirul vietii” si Dioscoride a folosit-o pentru „indulcirea spiritului”.

Deci, ce este balsamul de lamaie?

De asemenea, numita balsam de albine deliciul inimii, balsam de menta si planta de miere, balsamul de lamaie (Melissa officinalis L.) este o planta parfumata care creeaza placere simturilor. Este usoara si lamaioasa si, dupa cum probabil ati ghicit dupa nume, este si preferatul albinelor.

Acest membru al familiei de menta este bogat in constituenti de ulei esential, cum ar fi citral, citronelal si geranial. De asemenea, contine acidul rosmarinic antioxidant puternic si diversi polifenoli, taninuri, vitamina C, calciu, magneziu, rasini si flavonoide care contribuie la proprietatile sale terapeutice.

Este originar din Europa de Sud, Africa de Nord si Asia de Vest, dar acum este cultivat in intreaga lume.

8 beneficii ale balsamului de lamaie

Promoveaza relaxarea

Balsamul de lamaie este considerat o nervina, care este o planta care relaxeaza, calmeaza si sustine sistemul nervos. Sprijina pastrarea GABA in creier, despre care se crede ca ar contribui la efectul sau calmant.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Unsplash.com.