Beneficiile incredibile pentru sanatate ale ceaiului de urzica

1
De Cristina Tudor
20 mart. 2021

Inmuierea frunzelor uscate si consumul de ceai dateaza de mii de ani. Se crede ca isi are originea in China, unde a fost utilizat medicamentos.

Astazi, oamenii beau ceai din mai multe motive, inclusiv gustul, proprietatile stimulante sau calmante si beneficiile pentru sanatate. Un ceai de plante popular este ceaiul de urzica.

Ce este urzica?

Urzica este un arbust care provine din nordul Europei si din Asia. Numele sau stiintific este Urtica dioica. Planta se mandreste cu frunze frumoase, in forma de inima si flori galbene sau roz, dar tulpina este acoperita de fire mici, rigide, care elibereaza substante chimice usturatoare la atingere.

Frunzele, tulpina sau radacina de la planta de urzica pot fi zdrobite si transformate in pulberi, tincturi, creme, ceaiuri si multe altele. In timp ce oamenii il folosesc de secole ca medicament pe baza de plante, cercetarile moderne sustin, de asemenea, multe dintre beneficiile potentiale pentru sanatate ale urzicii si ale ceaiului de urzica.

Sanatatea cailor urinare

Urzica poate ajuta la eliminarea bacteriilor daunatoare din tractul urinar. Acest lucru poate aduce beneficii persoanelor care sufera de afectiuni urinare, cum ar fi hiperplazia benigna de prostata (BPH). BPH provoaca o prostata marita la barbati. Acest lucru poate provoca durere sau alte probleme la urinare.

Potrivit unui studiu din 2013, barbatii cu HPB care au luat extract de urzica au avut mai putine simptome clinice decat cei care nu au facut-o.

Urzica poate ajuta, de asemenea, la sustinerea oricaror medicamente pe care le luati pentru infectii sau afectiuni legate de tractul urinar. Discutati mai intai cu medicul dumneavoastra despre eventualele interactiuni dintre remedii pe baza de plante si medicamente pe care le luati.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Unsplash.com.