Beneficiile mai putin stiute ale lamailor

beneficiile lamailor
1
De Alice Moisescu
15 mai 2019

Imaginati-va un produs ce poate fi folosit ca medicament, detergent de curatare, dezinfectant, dar si produs cosmetic. Ei bine, lamaia indeplineste toate aceste roluri! 

Lamaia este fructul pe care de cele mai multe ori il asociem cu prepararea ceaiurilor impotriva racelii si gripei. Aceasta este recunoscuta pentru continutul ridicat de vitamina C si pentru cresterea imunitatii organismului.

In bucatarie, lamaia este nelipsita. Ea confera supelor, sosurilor, legumelor si deserturilor o aroma cu adevarat deosebita.

Cheesecake cu lamaie si seminte de mac

Tot in bucatarie, lamaia poate fi folosita pentru curatarea si dezinfectarea diferitelor obiecte. Mai mult, mamele noastre spun ca o jumatate de lamaie tinuta in frigider sau in masina de spalat vase inlatura mirosurile neplacute din aceste aparate si le da prospetime.

Lamaia, fructul apreciat nu doar pentru aroma sa

Datorita continutului sau ridicat de vitamina C, lamaia este extrem de benefica pentru dezvoltarea oaselor si a dintilor. De asemenea, este un remediu eficace impotriva stresului.

Lamaia are si actiune diuretica, contribuind la eliminarea toxinelor din organism. In plus, sucul de lamaie este de ajutor pentru digestie si contribuie la detoxifierea ficatului.

Alimente cu puternic efect detoxifiant – curata organismul de toxine

In plus, lamaia ajuta la reducerea nivelului de colesterol rau – LDL. Lamaia nu are concurent in privinta efectelor benefice pe care le aduce pielii. Altfel spus, ea ajuta la echilibrarea nivelului PH-ului.

Stiu, probabil ca nu-ti place gustul extrem de acru al acesteia, dar sucul de lamaie are un efect alcalin deosebit de puternic. Lupta impotriva excesului de aciditate responsabil de aparitia multor afectiuni, printre care si a reumatismului.

Lamaia poate fi folosita si in afectiunile hepatice, fiind un stimulent extraordinar si un bun detoxifiant. Ea poate calma si simptomele specifice crizelor hepato-biliare.

Aminteste-ti ca lamaile contin acid citric, calciu, magneziu, vitamina C, bioflavonoide, pectine, iar toate acestea cresc imunitatea si lupta impotriva infectiilor.

Lamaia ajuta si atunci cand este folosita extern

Sucul de lamaie este unul dintre cele mai bune remedii in tratarea aftelor, amigdalitelor, ba chiar si a otitelor, rinitelor si sinuzitelor. Proprietatile sale antibacteriene si antivirale accelereaza procesul de vindecare al organismului.

Amesteca sucul unei lamai cu apa calda si clateste gura cu acesta de minimum trei ori pe zi. Nu are un gust minunat, insa vei observa cum aftele o sa dispara.

Suferi de libido scazut? Iata care sunt cele mai puternice afrodisiace naturale

Lamaia contribuie la ameliorarea eczemelor si la diminuarea aspectului varicelor. De exemplu, uleiul de lamaie are proprietati terapeutice considerabile, care lupta impotriva acestora. Amesteca 6 picaturi de ulei de lamaie cu ulei de migdale, de avocado sau jojoba, apoi maseaza zonele afectate.

Daca te lupti cu anumite afectiuni ale pielii, asa cum sunt eczemele, o impachetare cu lamaie iti va face foarte bine.

Sucul de lamaie, un puternic afrodisiac si stimulent

Ei, bine, specialistii sustin ca sucul natural de lamaie iti aduce surprize placute si in dormitor. De ce? Pentru ca actioneaza asupra unor zone din creier responsabile de sexualitatea ta.

Studiul efectuat in cadrul Universitatii din Glasgow a demonstrat o crestere a capacitatii de reactie la stimuli erotici, atat in randul femeilor, cat si in cel al barbatilor, datorita efectului de vasodilatatie. Altfel spus, specialistii cred ca 50 de ml de suc de lamaie, daca este consumat zilnic, timp de 10 luni, va creste cu pana la 45% nivelul de excitatie in randul barbatilor.

Foto: Shutterstock.com