Cand e recomandat sa urmezi o cura cu suplimente alimentare?

1
De Cristina Tudor
20 apr. 2022

Raspunsul la aceasta intrebare depinde de obiceiurile tale alimentare, de stilul de viata, precum si de unii factori pe care nu ii poti controla, cum ar fi varsta.

Intelege ce nevoi are organismul tau pentru a vedea felul in care suplimentele alimentare pot influenta in bine starea ta generala de sanatate. Aceste produse nu iti dauneaza, dar pot fi necesare in anumite situatii, in care organismul tau duce lipsa de vitamine si minerale si trebuie „ajutat”. Este recomandabil sa incepi o „cura” de suplimente alimentare daca:

Nu urmezi o dieta echilibrata

Daca nu consumi zilnic fructe si legume, este dificil sa asimilezi toate vitaminele si mineralele de care are nevoie corpul tau. De asemenea, daca mesele tale se limiteaza la o data sau de doua ori pe zi, este foarte posibil sa mananci un numar redus de alimente din diferite grupe (proteine, carbohidrati, si grasimi) pe care este important sa le consumi.

Esti vegetariana

Daca esti vegetariana, probabil ca nu consumi suficient calciu, fier, zinc si vitaminele B-12 si D. Poti asimila in mod natural acesti nutrienti din surse fara carne, cum ar fi produsele din soia, legume – in special cele cu frunze verzi, produse din cereale integrale, nuci si alune. Daca nu este posibil sa consumi in mod regulat aceste produse si alimente, este necesar sa apelezi la suplimentele alimentare.

Suferi de o afectiune care afecteaza felul in care organismul tau asimileaza sau elimina nutrientii

In cazul in care ti-ai limitat dieta din cauza unor alergii sau a unor intolerante alimentare – cum ar fi cea fata de produsele lactate – poti beneficia de un supliment alimentar. De asemenea, daca suferi de o afectiune a ficatului, a vezicii biliare, a intestinelor, a pancreasului sau daca ai fost supusa unei interventii chirurgicale in zona tractului digestiv, nu poti digera si absorbi nutrientii in mod corespunzator. In astfel de situatii, doctorul iti poate recomanda administrarea de suplimente alimentare.

Citeste continuarea pe Eva.ro

Foto: depositphotos.com