Care este cel mai murdar loc din orice magazin: 3 sfaturi pentru vizitele la supermarket

1
De Irina Constantin
14 mai 2020

Te pregatesti sa mergi la cumparaturi? Ia in calcul aceste detalii importante si protejeaza-te pe tine si pe cei din jur!

Vizita la supermarket s-a transformat dintr-o rutina banala intr-un eveniment saptamanal sau chiar mai rar, in contextul pandemiei cauzate de noul Coronavirus. Cand intri in magazine, esti ceva mai suspicioasa si, cu siguranta, mult mai atenta la igiena personala.

Avertismentul cercetatorilor: O noua tulpina a coronavirusului poate fi cea mai contagioasa

Dupa 15 mai, cand starea de urgenta se va termina, ramane la latitudinea fiecarei persoane cum alege sa se comporte si sa se protejeze. De aceea, este recomandat sa te informezi foarte bine si sa stii ce ai de facut pentru a ramane in siguranta.

Care este cel mai periculos loc din supermarket?

Conform expertilor in sanatate publica, cel mai riscant spatiu din orice magazin este casa de marcat. „Este locul prin care trece fiecare client si in care se stationeaza destul de mult, cat timp produsele circula pe banda”, explica epidemiologul Brandon Brown.

Pentru ca este un loc intens circulat, iar sute de clienti petrec cel putin 5-10 minute acolo, zona caselor de marcat poate reprezenta un risc real de contractare a virusului.

Top 3 sfaturi utile pentru vizita la supermarket: Cum diminuezi riscurile?

1. Atinge cat mai putine lucruri

Regula nr. 1 de care ar fi bine sa tii cont in perioada urmatoare spune sa atingi cat mai putine obiecte. Cu alte cuvinte, incearca sa limitezi contactul cu rafturile, frigiderele, cantarele pentru fructe si legume, precum si cu alte persoane.

Chiar daca vrei sa atingi un produs pentru a vedea eticheta sau pentru a citi ingredientele, incearca sa eviti acest lucru. Informeaza-te cu privire la produse inainte sa mergi la cumparaturi, folosind informatiile disponibile online.

5 semne ca anxietatea provocata de coronavirus devine o amenintare pentru sanatatea ta mentala

De asemenea, cand ajungi la casa de marcat, fii extrem de atenta. Pune produsele pe banda fara sa atingi banda, balustradele sau alte obiecte din jur (cosurile sau carucioarele altor clienti, panoul dintre tine si casier, POS-urile).

Stii exact ce produs vrei sa iei de pe raft si stii exact unde acesta este pozitionat. Ajungi in raionul respectiv, te indrepti spre zona de interes, dar cineva este deja acolo, cautand un produs.

Chiar daca te grabesti si de-abia astepti sa iesi din magazin, ai rabdare si nu te inghesui cu alte persoane. Pastreaza distanta de un metru si, daca este nevoie, asteapta ca alti clienti sa se indeparteze.

Trei reguli simple salvatoare pe care nu trebuie sa le ignoram dupa 15 mai

La casa de marcat functioneaza aceleasi reguli. Pastreaza distanta cat timp astepti la coada. Pana la urma, chiar daca te apropii mai mult de cel din fata, nu vei ajunge mai repede!

De multe ori, cat iti astepti randul la casa, iti atrag privirea anumite produse de pe rafturile din apropiere. Stii exact despre ce vorbim: mici gustari, o sticla cu apa sau suc, o guma de mestecat sau poate un pachet de servetele.

Chiar daca ai uitat sa cumperi ceva, evita sa iei produsele dispuse in aceasta zona. Daca, totusi, o faci, dezinfecteaza ambalajele cand iesi din supermarket.

Nu in ultimul rand, odata ce ai trecut de zona caselor, opreste-te pentru cateva secunde si dezinfecteaza-ti cu atentie mainile.

Foto: Unsplash.com