Trei reguli simple salvatoare pe care nu trebuie sa le ignoram dupa 15 mai

1
De Cristina Tudor
10 mai 2020

Profesorul Alexandru Rafila, Presedintele Societatii Romane de Microbiologie, a avut o interventie telefonica directa la postul national de televiziune, TVR, unde a vorbit despre pericolul la care se expun oamenii daca vor considera data de 15 mai o zi in care pot uita de masurile de protectie.

In opinia sa, prof. Rafila crede ca acest virus nu va disparea. Domnia sa a explicat si cum apar mutatiile: acesta este un virus care prin natura mecanismului lui de inmultire, de replicare, implica o multiplicare cu un mic defect. Acel defect este mutatia.

“Daca aceste mutatii sunt cumulative si duc la schimbari structurale mai mari ale virusului atunci putem discuta ca apare un nou genotip care se poate transmite mai usor, poate fi ma patogen, sau dimpotriva, poate sa fie cu o transmisibilitate mai mica, cu forme mai usoare ale bolii”, a explicat Alexandru Rafila la stiri.tvr.ro.

Avertismentul cercetatorilor: O noua tulpina a coronavirusului poate fi cea mai contagioasa

Presedintele Societatii Romane de Microbiologie spune ca nu poate sa faca o predictie privind data de la care numarul de infectari ar putea sa scada: Nu pot sa fac o predictie, ne aflam pe un platou de cateva saptamani, avem in fiecare zi in jur de 300 de cazuri noi, ca medie, si urmeaza o perioada de relaxare, care, de obicei, nu duce la scaderea numarului de cazuri, iar lucrul asta s-a observat in tarile care deja au luat astfel de masuri.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Unsplash.com.