Medicul erou Catalin Denciu, mesaj emotionant

catalin denciu
1
De Roxana Dobrita
28 mai 2021

„Nu sunt un om care sa vorbeasca mult/ Haina de doctor vine cu responsabilitati si asteptari uriase”.

„Sanatatea este o victorie impotriva suferintei si a bolii. Impreuna vom invinge!”

Catalin Denciu, medicul din Piatra Neamt, a aparut public pentru prima oara din noiembrie, anul trecut. Atunci, dr. Denciu a suferit arsuri de gradul doi si trei peste 40% din corpul sau, dupa ce a incercat sa-si salveze pacientii din incendiul izbucnit la spital.

Luni, 24 mai, Catalin Denciu a fost omagiat Tedros Adhanom Ghebreyesus, seful OMS, pentru „serviciul, sacrificiul si exemplul sau”, in cadrul celei de-a 74-a reuniuni a adunarii generale, seful Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Medicul roman a aparut intr-un video postat pe contul de Facebook al OMS Europa, in care isi exprima recunostinta pentru Premiul pentru Sanatate Globala.

Cu un colar in jurul gatului si imbracat intr-o camasa albastra, cu privirea senina si vizibil emotionat, medicul erou a primit recunoasterea si distinctia OMS in numele „intregului personal medical din Romania si din toata lumea”.

„Sunt impresionat si foarte emotionat sa primesc recunoasterea muncii si a contributiei mele din partea Organizatiei Mondiale a Sanatatii. nu m-am asteptat nicio clipa la acest gest. Ii multumesc directorului general Tedros, pentru acordarea acestei distinctii si directorului regional Kluge, pentru nominalizarea mea. Vreau sa le multumesc din inima colegilor belgieni, datorita carora ma aflu aici in fata dumneavoastra.

Sunt onorat sa accept aceasta distinctie, in numele intregului personal medical din Romania si din toata lumea, aflata in linia intai de lupta. De asemenea, primesc acest premiu in numele tuturor pacientilor Covid care au cunoscut suferintele bolii si in numele familiilor noastre, care stau alaturi de noi, la bine si la greu.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei

Foto: Facebook OMS Europa