Cauza nebanuita a atacurilor cerebrale: Evita sa consumi aceasta bautura

1
De Cristina Tudor
12 dec. 2020

Bauturile dietetice sunt in trend, pentru ca au putine calorii.

Acestea prezinta, insa, un risc major pentru sanatate. Afecteaza in special persoanele care sufera de obezitate sau au o varsta inaintata. Iata de ce sucurile cu zero zahar sunt cauza nebanuita a atacurilor cerebrale!

Un studiu condus de Colegiul de Medicina Albert Einstein, S.U.A, a descoperit o posibila cauza a atacurilor cerebrale. Acestea, se pare, pot fi provocate de consumul frecvent al sucurilor dietetice.

„Multe persoane, in special cele care sufera de obezitate sau vor sa isi mentina greutatea, consuma bauturi cu un continut redus de zahar, pentru a reduce aportul de calorii. Studiul nostru sugereaza ca sucurile dietetice nu sunt atat de inofensive precum credeam”, a declarat Yasmin Mossavar-Rahmani, profesor de epidemiologie si medic nutritionist.

Efectele negative sunt mai pronuntate in cazul femeilor care se afla in perioada de postmenopauza sau care sufera de obezitate. Cercetatorii au descoperit ca femeile care au participat la acest studiu (cu varste de peste 50 de ani) si care consumau 2-3 bauturi dietetice pe zi prezentau un risc cu 23% mai mare de a face un atac cerebral.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Unsplash.com.